Lannem Silje oli perjantaina päivällä Birin raviradalla hiitillä ja klinikalla jalkatarkastuksessa. Tulos oli järkyttävä, Super-Siljen kilpa-ura on ohi. Trav og Galopp Nytt -sivusto kertoi, että tamma ei ollut halunnut ottaa vauhtia vaan pysähtyi hiitissä.

“Lannem Silje näytti itse, ettei halua enää. Se ei halunnut juosta, emmekä me halua pakottaa sitä. Lannem Silje on antanut urheilulle kaikensa ja vielä paljon enemmän”, sanoi kuski Tor Wollebaek, joka ajoi tamman kaikki 51 starttia.

“Kun Lannem Silje jarruttaa, ei sitä hyödytä käskeä. Ei se minua yllättänyt, se on tehnyt sen joskus valmennuksessakin. Siljellä on paljon saavutettavaa siitostammana, ja nyt panemme kilpakengät lopullisesti hyllylle. Ongelmana on vain se, etten saa astuttaa sitä suomenhevosoriilla. Olisin todella halunnut tehdä niin. Nyt minun on löydettävä joku norjalaisori. En ole vielä päättänyt mikä se olisi. Haluaisin välttää sukusiitosta, joten saa nähdä mihin se johtaa, mietti omistaja Ola Skrugstad.

Lannem Silje juoksi Solvallan Elitkampenissa 2015 kylmäveritammojen ME:n 18,8a/1609 metriä. Tammalla on 46 voittoa, 4 kakkosta ja 1 kolmossija eli sen kaikki 51 starttia päättyivät totosijoille. Voittosumma kohosi 6,8 miljoonaan Norjan kruunuun. Se on ainutlaatuinen tamma siinäkin mielessä, että se voitti kaksi kriteriumia ja derbyä sekä niiden lisäksi vielä 3-vuotiaiden Trav-Oaks-tammakisan.