Olli Koivunen ja Eelis saivat katsomon haukkomaan henkeä, kun valjakko kipitti kevyesti suosikki Handsome Bradin ohi Solvallan pitkällä loppusuoralla. Voittoaika oli 13,1/3140m.

Ihme tapahtui jo viimeisellä takasuoralla, kun Olli Koivunen alkoi pujotella Eeliksellä sisäpareista vapaille kirikaistoille. Hevosia oli parittain sisä- ja ulkopuolella, mutta kummasti Eelis pääsi puikahtamaan niiden välistä kolmannelle.

Menestyskuski Carl Johan Jepsonin ajama Handsome Brad näytti kuitenkin päässeen karkuun, mutta Eelis lähti takaa-ajoon innoissaan ja sujahti maaliin selvässä johdossa. Handsome Brad meni 12,5/3180m, ja kolmanneksi tuli Lars Anvar Kollen norjalainen Jet Voice ajalla 13,0/3160m.

“Häftigt, hurjaa. Sitä tunnetta ei voi edes kuvailla, kun on voittanut Harper Hanovers loppin. On tämä uskomatonta, suurinta mitä minulle on tapahtunut. Että saan ajaa Timo Nurmokselle, ja onnistunkin siinä”, Olli Koivunen selvitti sointuvalla ruotsillaan.

“Lähtö ei sujunut ihan suunnitellusti, kun hevonen alkoi hermoilla pitkään kestäneessä volttaamisessa. Mutta matkalla ei tarvinnut spurttailla, ja kun pääsin ulos takasuoralla, ajattelin että toiseksi ainakin tullaan. Eelis lähti kirimään niin innokkasti, että yhtäkkiä voittokin oli tarjolla”, hän kuvaili lähdön tapahtumia.

“Meidän täytyy ajatella myös tulevaisuutta, se on tällaisten nuorten lahjakkaiden kuskien kuten Olli. Hevonen on minun kasvattini ja minulle erikoisen läheinen. Nimikin on tullut vaarin veljeltä”, Nurmos kertoi taustoja.

Eelis Harper Hanovers Olli Koivunen. Kuva: Jarno Unkuri.

Viimeisillä metreillä ei vastustajia näkynyt. Kuva: Jarno Unkuri.

Eelis, Timo Nurmos Olli Koivunen. Kuva: Jarno Unkuri.

Harper Hanovers -sankarit: Eelis, Timo Nurmos ja Olli Koivunen. Kuva: Jarno Unkuri.

Lisää teemasta: Elitloppet