Lauantain isorahaisimmat kilpailut ajetaan New Yorkin osavaltion Batavia Downsissa ja Ontarion Woodbine Mohawk Parkissa. Batavian Night of Champions tarjoaa ravureille 900 000 USD ja Canadian Trotting Classic -ilta yli 1,6 miljoonaa Kanadan dollaria.

Radat sijaitsevat vain reilun 150 kilometrin päässä toisistaan, välissä kulkee Yhdysvaltojen ja Kanadan raja. Batavian kaupunki on noin viiden tunnin ajomatkan ja 500 kilometrin etäisyydellä New York Citystä luoteeseen. Siellä kilpaillaan 225 000 dollarin New York Sire Stakes -finaalit 2- ja 3-vuotiaille ravureille ja peitsareille.

3-vuotiaiden tammojen NYSS-finaalin suosikki on Richard Bancan Quincy Blue Chip, joka on voittanut 7 kertaa kauden 14 startissa. Kaksivuotiaiden tammojen finaalissa Jim Doherty Memorialin voittaneen Hypnotic Amin odotetaan ottavan seitsemännen ykkösen yhtä monessa startissaan. Kauden komeetta Marcus Melander valmentaa ruotsalaisten tammaa.

2-vuotiaiden oriiden eniten ansainnut on RC Royaltyn poika Bourbon Eyes, jota valmentaa Jessica Okusko. Oriin tillillä on yli 130 000 USD ja voittoja on 8 startissa tullut 4. Lähtöpaikka on avaruuskaista 8. Ulkoradan seiskapaikalta kiihdyttää myös 3-vuotiaiden suursuosikki Gimpanzee, jonka tämän vuoden ansiot ovat yli 500 000 USD.

Valmentaja Marcus Melander kertoi, että seuraavaksi Gimpanzee suuntaa Lexingtonin The Red Milelle ja osallistuu Greenshoen kanssa  Kentucky Futurityyn.

Woodbine Mohawk Parkin illan ensimmäinen finaali on 2-vuotiaiden tammojen Peaceful Way, jonka potti on 405 000 CAD. Kadabran tytär She Rocks Kemp starttaa vitosradalta.

370 000 dollarin William Wellwood Memorialissa kilpailevat 2-vuotiaat oriit ja ruunat. Sylvain Filion taiteilee El Titanin pojan Moon Bridgen matkaan seiskaradalta. Marcus Melanderin tallin suosikit Back Of The Neck ja Capricornus ovat radoilla kolme ja neljä.

Päälähtö on 3-vuotiaiden Canadian Trotting Classic, jossa Hambo-voittaja Forbidden Trade kohtaa Melanderin Green Manalishin ja Tony Alagnan tallin tähden Pilot Discretionin. Forbidden Tradella on kakkosrata, Green Manalishi lähtee nelospaikalta ja Pilot Discretion vitoselta.

Kolmivuotiaiden tammojen Elegantimage 376 000 CAD palkitopotilla päättää dollarisateen. Siinä Hambo Oaksin voittajatar When Dovescry on saanut kolmosradan. Rinnalta neloselta  lähtee Queen Serenen tytär Princess Deo. Vitosella on Archangelin tytär Teddys Littleangel, joka pesi neljällä ja puolella mitalla Forbidden Traden tiistain koelähdössä ajalla 12,1. Nancy Johanssonin The Ice Dutchess on joutunut ysipaikalle.

Sisäradalla on kyvykäs Cash Hallin tytär Only Take Cash, jonka valmentaja Bob McIntoshista tuli äskettäin kolmas 100 miljoonan dollarin voittosumman ylittänyt treenari.”Sillä voi lähteä lujaa, ottaa vauhtia pois, ja tehdä matkalla mitä ikinä haluaa. Tammalla on tehokkaimmat liikkeet, mitä olen ravurilla tavannut”, McIntosh kuvaili Trot Insider -lehdelle.

Batavian lähtölistat täältä.

Woodbinen lähtölistat täältä.