Tuomas Korvenoja marssitti Lewis Alen Breeders’ Crown -alkuerän valloitukseen Mantorpiin. Lewis Ale hallitsi ja jatkaa uraansa ilman tappioita neljän kilpailun jälkeen. 10-osuuden Lewis Ale Stable sai voittajakehässä iloita täysosumasta.

Lewis Ale lähti hyvin, ja Korvenoja ajoi lahjakkuuden johtoon jo avauspuolikkaalla. Pasi Aikion valmentama Alone nousi rinnalle. Alone tarjosi hyvän vastuksen, mutta Lewis Ale venyi 110 000 kruunun täysosumaan ajalla 13,2a/2140 metriä. Jontte Boyn, Twist Of Faten ja Hotshot Lucan SE-aika on 13,1a. ”Tuomas sanoi jo ennen starttia, että Lewis Ale tuntuu tosi hyvältä. Olen silti ollut hermostunut ja jännittänyt koko päivän. Meitä on 10 osakasta. Suomessa on monta hyvää 3-vuotiasta, Graceful Swamp ja Marrakesh muun muassa, toivottavasti meidän kuuluu myös sinne huipulle”, osaomistaja Pekka Kaidesoja sanoi. ”Halusin vähän kovemman tehtävän, ja sen saimme. Toivottavasti tämä vie Lewis Alea eteenpäin. Lähdössä kaikki sujui, kun ei tarvinnut jäädä roikkumaan kolmannelle. Jotta voittaa täällä, pitää olla tosi hyvä hevonen. Lewis on aloittanut hyvin, enkä näe esteitä, etteikä se voisi nousta hyväksi hevoseksi”, Korvenoja sanoi.

Pasi Aikiolla oli loistoilta, vaikka Alone jäi kakkoseksi. Ensin Aikio ohjasti Uppohoppan ykköseksi V86-pelin avauksessa. Markku Niemisen valmentama Por Nie Rock sijoittui yhdeksänneksi. Aikion Adorable Lady runnoi johtavan rinnalta 3-vuotiaiden tammojen BC-lähdön parhaaksi.
Stall Nikkanen Oy:n ja MP Silva Oy:n Short In Cash sijoittui kakkoseksi 4-vuotiaiden oriiden/ruunien BC-alkuerässä. Kenneth Haugstad ajoi Petri Puron valmennettavaa. Laukannut Leader Brodde oli kuudes ja Indy Lane kymmenes. Stefan Melanderin Output Pressure vei voiton.
Willow Pride ja Gloria Web laukkasivat alkumatkalla 4-vuotiaiden tammojen BC-alkuerässä. Kumpikin nousi vielä hyvin keskijoukkoihin. Peter Untersteinerin Mily haki aikaisin johtopaikan ja meni ykköseksi.
Kjell P Dahlströms Minne -5-vuotislähdössä Cyber Lane hallitsi tapahtumia. Voittoaika oli 12,0a/2140 metriä. Daniel Redénin Sorbet pinnisti johtavan rinnalta voittoon avoimessa lähdössä. Jonesy ei pystynyt seuraamaan ja jäi hännille.