Ensimmäisen karsintalähdön voitti yllättäjänä Zippy Freedom LF. Kuva ATG Live streaming

Lewis Ale laukkasi karsintalähdössä - Saksan derbyvoittaja Mister F Daag juhli nopeimpana karsintavoittajana

Lewis Ale juoksi koko kilpailun viimeisellä sijalla Torinossa torstaina ajetussa Orsi Mangellin karsintalähdössä.

Tuomas Korvenojan ajokki starttasi numerolla 10 takarivistä. Se jäi lähtöhetkestä yli 20 metriä ja juoksi siitä syystä joukon viimeisenä koko kilpailun.

Viimeisessä kaarteessa suomalaisvaljakko kiri jo lupaavan vauhdikkaasti, mutta laukka loppusuoran alussa sinetöi lopullisesti epäonnistumisen kaukana Suomen kotitallista.

Karsintalähdön voitti Saksan derbyn tänä vuonna voittanut hollantilaisravuri Mister F Daag (Conway Hall). Ohjissa taiteili supertaitava hollantilainen Robin Bakker. Voittoaika oli upealla tyylillä 12,4 ja hollantilaisvaljakko kohosi hetkessä finaalin suureksi suosikiksi. Bakker sai valita ensimmäisenä lähtöradan ja otti radan 2.

Karsintalähdössa seuraavina lunastivat paikkansa finaaliin Zelig Kronos (Muscle Hill), Zeus Bi (Donato Hanover) ja Zigolo de Buty (Napoleon).

Tuomas Korvenojan kommentit voitte lukea myöhemmin kirjoitetusta jatkojutusta täältä.

Ensimmäisen karsintalähdön voitti yllätysnimi Zippy Freedom LF (Ideale Luis). Erittäin tiiviissä maaliintulossa finaaliin selvittivät tiensä myös kuvassa näkyvät 6 Zarenne Fas (Varenne), 9 Zerif Gar (Varenne) ja 2 Zabul Fi (Ganymede) , joka pudotti finaalista niukalla erolla numeron 3 Zen Bi (Toss Out).

Mollissa sujui suomalaisittain myös Riina Rekilän (kuvassa oikealla (kuvaaja Gerard Forni)) ja Viking Gracen esitys tammojen 3-vuotiskilpailussa Filly Mangellissa. Numerolla 1 lähtenyt Viking Grace juoksi hyvissä asemissa neljäntenä, viidentenä kärjen takana ensimmäisen kierroksen, mutta sitten takasuoralla tamma alkoi väsyä ja lopulta se löi pyhkeen kehään laukkaamalla kaikki mahdollisuutensa.

Tammojen kilpailun parhaat palat veivät Erik Bondon valmentama voittaja Zona Da (Varenne), toiseksi juossut Zante Laser (Maharajah) ja kolmas Zona Ok (Varenne).

Avoimen suurkilpailun GP Nazionin voitti usein Suomessakin voittoja ajaneen Roberto Vechionen ajama ja jälleen omissa nimissään valmennustoimintaa pyörittävän Holger Ehlertin valmentama Uragano Trebi' (Nad Al Sheba) tuloksella 13,2a/2100m.

Torinon torstain suurraveista HU:n verkkosivulla myös: