Kriteriumvoittaja Lewis Ale juoksi kauden toisen starttinsa Eskilstunassa Fyraåringstest-lähdössä. Tuomas Korvenojan ajama ori oli viides.

Juoksu oli erittäin sekava. Ruotsin Kriteriumvoittaja Inti Boko kävi kuumana, laukkaili ja jäi heti ratkaisevasti. Myös Zlatan, Thrust Control ja Avant Garde laukkasivat. Zabul Fi singahti kärkeen. Lewis Ale kiersi rinnalle, mutta Carl Johan Jepson ei luopunut johtopaikasta. ”Uskoin saavani keulat, mutta ei. Ajoin sitten takaisin johtohevosen taakse”, Korvenoja sanoi.

Sprintermästaren-kakkonen Pinto Bob kiri vahvimmin ja eteni Torbjörn Janssonin ohjastamana 300 000 kruunun voittoon ajalla 13,4a/2640m. Lewis Ale oli maalissa viides. ”Hevonen oli hyvä, mutta juoksu oli sekava. Tämä oli tosi tärkeä startti jatkon kannalta. Jatkamme Vermossa 31.7.”, Korvenoja kertoi. Inti Boko juoksi 2000 metriä 12,5-kyytiä, joten alun sekoilu johtui vain hermoilusta.

Nurmoksen Suomen Derbytoivo Marrakesh palasi radoille huippuvireessä Klass I -sarjassa. Jorma Kontio kierrätti Ready Cashin pojan johtohevosen rinnalle 1500 metriä ennen maalia. Alessandro Gocciadoron Zanzibar Wise As johti ja vei perille asti. Marrakesh oli tosi hyvä kakkonen ajalla 13,6a/2640m. Visa As toi Gocciadorolle toisen voiton, vaikka joutui kiertämään pitkään ulkoratoja. Maiju Petriläinen on Italian hevosten hoitaja.

Avoimessa mailin ryhmässä Elian Web otti jälleen totosijan. Kontio sai Katja Melkon valmennettavan lopulta toiseen pariin ulos. Robert Berghin Coktail Fortuna kesti kaiken ja viiletti voittoon ajalla 09,8a. Elian Web kiri terhakkaasti ja otti kolmossijan.

Elrond juoksi toisen kilpailunsa Nurmoksen valmennuksesta ja voitti jälleen. Kontio päästeli keulajuoksun päätteeksi voittoajan 14,1a/1640m.