Ari Moilanen aiheutti lievän shokin Fyraåringselitenin koville jenkkihevosille suhauttamalla Lexus Dreamilla johtoon neljänneltä radalta. Se tuli sisukkaasti loppuun asti ja oli kolmas ajalla 10,0a/1640 metriä.

Erik Adielssonin Giveitgasandgo pääsi johtoon puolikkaan jälkeen, mutta Lexus Dream seurasi sitä varjona ja nousi maalisuoralla haastamaan. Adielsson ajoi kuitenkin alta pois, ja ulkoa parijonosta kiri Hans G Erikssonin jenkki King On The Hill toiseksi. Voittoaika oli 09,5a.

Lexus Dream Fyraåringseliten Kuva: Jarno Unkuri

Lexus Dream meni nelivuotiseliitissä ajan 10,0a/1640 metriä. Kuva: Jarno Unkuri

Gocciadoro kuudennen kerran!

Alessandro Gocciadoron pohjoismainen turnee on ollut voittojen ilotulitusta. Virginia Grif on jatkanut ykkösputkeaan Seinäjoella, Vermossa ja nyt nelivuotiaiden tammojen eliitissä Solvallassa.

Alussa johti Örjan Kihlströmin Leet Hanover. Se luovutti keulat italialaistammalle, joka voitti hevosenmitalla ja ajalla 10,5a/1640m. Callela Lisbeth ja Ari Moilanen matkasivat neljännessä ulkoparissa ja kirivät hyvin viidenneksi ajalla 11,0a.

Kontio nautti Extra Fudgesta

Jorma Kontion ajama Nurmoksen tallin Extra Fudge loisti 2640 metrillä. Se paukutti tasaisen kovaa keulassa, jolloin takamatkalta lähteneen Toto75-5 kakkossuosikki Robin Roofin tehtävästä tuli ylivoimainen. Hannu Torvinen kiritti sen kuitenkin viidenneksi volttiennätyksellä 13,7.

Global Withdrawl hallitsi kolmivuotiaiden eliittiä

Erik Adielssonin sunnuntain kolmas voitto tuli Svante Båthin kolmivuotislupaus Global Withdrawlilla ajalla 12,2a/1640 metriä. Norjalainen Catherines Chevy oli toinen ja Gocciadoron Zenio kolmas samalla ajalla 12,3a. Pekka Korven Count Forten lähtölaukka meni pitkäksi.

Zabriskie O.K. viiletti kärjessä koko matkan

Tammojen 3-vuotiseliitissä voittaja oli Alessandro Gocciadoron Zabriskie O.K., joka pinkoi kierroksen 11-kyytiä. Vauhti laantui lopussa, mutta voittomarginaali oli kaksi mittaa ja voittoaika 12,4a/1640 metriä. Totokolmikon täydensivät Mattias Djusen Follow Me Sisu ja Felicity Sisu ajalla 12,6a. Niemisen tallin Daze oli Santtu Raitalan ajamana viides ja paransi ennätystään sekuntikaupalla lukemiin 12,7a.

Artikkelia päivitetty kello 19.55.