Liljendal Solvallassa

Lauantai

L3 SHADOW WOODLAND (FI) Ulf Ohlsson

“Hevonen on hyvä. Mahdollisesti, mahdollisesti se yltää finaaliin. Kaikki on sen kohdalla ok, mutta sillä on lähtörata seitsemän.”

Shadow Woodlandhan on nopea lähtemään?

”Joo, mutta se ei auta, kun se on seitsemäs rata, niin se on seitsemäs rata.”

L4 VEDALIA Ulf Ohlsson

”Se kilpailee ensimmäistä kertaa paljain jaloin, se on treenannut tosi hyvin. Sillä voi olla hyvä sauma, jos se vain onnistuu. Se istuu hyvin siinä lähdössä.”

L9 KASHMARY NIGHT Björn Goop

”Se saattaa olla meidän paras voittomahdolliuus lauantaina. Se treenaa hyvin ja se on kehittynyt talven aikana, mutta se on avoin lähtö. Yksi kymmenestä rastista”, Liljendahl hymähti.

“Paljasjaloin, samat varusteet. Björn ajaa. Se saattaa olla efekti.”

Sunnuntai

L1 RED WHITE N BLUE (US) Örjan Kihlström

Se on mennyt hyvin, sillä on hyvä paikka, hyvä kuski. Mä uskon siihen jollain tavalla. En tunne vastustajia, mutta se on kehittymässä.”

L2 MELLBY EMERALDS Ulf Ohlsson

“Se olisi ollut vähintään toinen lauantaina Gävlessä, se laukkasi takasuoralla, siinä oli vähän ahdasta ja sen jälkeen se ei onnistunut.”

L10 NADAL BROLINE Ulf Ohlsson

”Nadalilla on kaikki hyvin ja sen kanssa odotetaan vain sunnuntaita.”

 

 

Viisi vuotta sitten oman valmennustallin Ruotsissa korkealla volyymilla ja loistavin tuloksin startannut Reijo Liljendahl puhuu edelleen vakavasti muutostaan USA:aan.

Amerikkaan lähtö kiehtoo Liljendahlia.

”Me olemme satsanneet nuoriin hevosiin. Hevosenomistajillekin on hyvä saada näyttö nopeammin 2-vuotissyksyllä, ettei tarvitse odottaa niin kauaa. Siinä on monta etua, mutta myös monta negatiivista puolta.”

”Ei ole mahdottomuus, että muutan kahden tai kolmen vuoden jälkeen Yhdysvaltoihin”, Reijo Liljendahl kertoi perjantaina Solvallan tallialueella Hevosurheilulle.

”Mulla on vähän pidemmän ajan ajatus siihen, mutta en tuo sitä vielä julki. Sanotaanko näin, että Marcus Melanderin kanssa yhteistyö toimii edelleen hyvin.”

Liljendahl käy edelleen säännöllisesti valmentamassa hevosia yhteistyössä Marcus Melanderin kanssa kuten hän on tehnyt aiempinakin talvina. Tänä vuonna hän on käynyt USA:ssa varsojen tärkeinä ajankohtina kolmesti.

”Tammi-helmikuun vaihteessa me testattiin hevoset ennen kuin ne steikattiin eli maksettiin kesän suurkilpailuihin.”

”Sen jälkeen olin siellä seuraavan kerran valmentamassa huhtikuun alussa.

Sitten 11. ja 12. päivä tätä kuuta me ajoimme ensimmäisen kerran varsojen kanssa Meadowlandsin radalla.”

Liljendahlin USA-valmennuksessa on kaksi varteenotettavaa 3-vuotiasta.

Tokarev aloitti kauden hyvin voitolla, mutta seuraavassa kilpailussa se sai liian raskaan juoksun. Se starttaa nyt lauantaina Poconossa Pennsylvania Sire Stakesissa. Sillä on huono lähtörata seitsemän. Saa nähdä kerkiääkö se sieltä, mutta hyvin olisi mennyt, jos se saisi rahaa. Uskon, että se kehittyy tänä vuonna.”

Hambletonianin mahdollisuuksia Tokarevin kohdalla Reijon mielestä on vielä vaikea sanoa. ”Katsotaan nyt mihin suuntaan sen ura kääntyy.”

”Toinen 3-vuotiaistani tamma Bay View on kehittynyt paljon. Se oli viimeksi kolmas Pennsylvania Sire Stakesin finaalissa. Se mahdollisesti nähdään jossakin ikäluokkakilpailussa Hambletonian-viikonloppuna.”

Liljendahl – Melander duolla USA:ssa on kuusi kaksivuotiasta.

”Niissä on monta mielenkiintoista, mutta aika näyttää, mitenkä ne menee.”

”Tammoista yksi on hyvä EL Titanista ja orijälkeläistä kaksi hyvää Muscle Hillistä.”

Liljendahlin puoliksi omistama jenkkitamma Barbara L.Hanover juoksi perjantaina Solvallassa toiseksi uudella ennätyksellään 12,3a.

Aiotko jatkaa kasvattajanakin tamman omistamista?

”En minä jaksa kasvattaa, mutta Barbara on niin lähellä sydäntä, että saattaa olla, että pidämme sen itse. Siinä on monta asiaa, jotka tekevät sen niin läheiseksi, meillä on ollut se koko ajan ja täytyy ajatella vähän myös hevosia eikä aina rahaa. Yksi amerikkalainen ystäväni omistaa siitä neljänneksen ja yksi ruotsalainen kaverini neljänneksen.”

 

Lisää teemasta: Elitloppet 2018