Fantom vei kovalla loppukirillä B-ponien Lilla Elitloppetin. Paras suomalainen oli Miniatyr viidennellä sijalla.

Elitloppet-sunnuntain käynnisti ponien vauhdikas mittelö. Mukana oli kaksi hienoa suomalaisvaljakkoa, Ernst Rivaldo ja Eveliina Hietanen sekä Miniatyr ja Pinja Iltanen. Kilpailijat saivat raikuvat kannustukset jo esittelyyn tullessaan, ja Iltasen äiti Pia Huusari jännitti katsomossa.

“Viime vuonna starttasimme ensimmäistä kertaa, joten tällä kertaa on tutumpaa. Jos vain poni lähtisi ravilla, niin tilanne olisi hyvä, mutta sille nämä auton takaa lähtemiset ovat välillä hankalia.”

Toive toteutui, kun Miniatyr avasi vahvasti ravilla ja suoraan keulaan. Se sai puolustettua johtopaikkaansa loppusuoralle saakka, kunnes ennakkosuosikki Fantom paikkasi aiempaa hetkellistä laukkaansa ja syöksyi ulkoa varmaan voittoon kellottaen ajakseen 40,1a.

“Poni oli aivan fantastinen”, sen ohjastaja Pebbles Höglind nyyhkytti. “Se haluaa itse voittaa ja on vain tosi hyvä.”

Höglindille voitto oli pitkään mielessä elänyt haave.

“Tämä merkitsee minulle kaikkea. Suurin unelmani kävi toteen, enkä oikein nyt tiedä mitä sanoa.”

Yhdeksävuotias Miniatyr tuli parhaana suomalaisena viidenneksi.

“Poni oli tosi hieno ja meni hyvin. Se on niin nuori, että jää vähän odottelemaan missä kaverit ovat, mutta vastaa heti hyvin, kun joku tulee rinnalle”, Iltanen kommentoi tyytyväisenä. “Loppupuristus siltä puuttuu vielä, mutta sitä kehitetään taas ensi talven treeneissä. Suunta on ylöspäin, kun tänään meni edellisvuotta paremmin. Hieno kokemus olla täällä ja pärjätä!”

Artikkelia muokattu kello 15.06: Miniatyr sijoittui viidenneksi, ei kolmanneksi, kuten artikkelissa ensin mainittiin.