Erik Adielsson ajoi Lome Bragen johtoon, ja Antti Tupamäki asettui Polaralla sen rinnalle. Asetelma säilyi maaliin saakka, kun Lome Brage pääsi loppusuoralla käyttämään kovinta asettaan pätkänopeutta.

Se pyrähti muista eroon. Polara tuli äärettömän sitkeästi maaliin asti ja piti kakkossijan ennen toista norjalaista, tamma Ulsrud Teaa. Voittoaika oli 19,8a/1640 metriä. Polara ja Ulsrud Tea saivat ajan 20,0a.

Erik Adielsson kehui vuolaasti Jan-Olov Perssonin valmentamaa Lome Bragea. Hän kuvasi sen juoksutekniikkaa ainutlaatuiseksi. Hevonen on vaatimattoman kokoinen, mutta kun se taakse istuu tuntuu, että on raketin kyydissä. Erik Adielsson totesi myös, että silloin tehdään ravihistoriaa, kun skoonelainen voittaa kylmäveristen Elitkampenin.

Pikkukahveli ei päässyt ravilla matkaan takarivistä, laukka tuli 100 metrin jälkeen. Se vei kaikki mahdollisuudet. Esa Holopainen sanoi jälkeenpäin, että eturivi olisi ollut Pikkukahvelille ehdoton etu. Reijo Heiskasen ori meni ajan 21,5ax ja oli yhdeksäs maalissa.

Kansikuva

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat

Jo 90 vuotta suomalaisen ja hevosen asialla

Lue loput lehdestä ›