AMG Stablen ori Long Tom (Muscle Hill) oli keulasta kolmas isorahaisessa Canadian Trotting Classic -finaalissa Mohawkin radalla lauantaina. Marcus Melanderin valmentamaa Long Tomia ajoi vakiokuski Tim Tetrick. Kanadan tärkeimmässä 3-vuotiskilpailussa palkintopotti oli 684 000 CAD.  

Tetrick ajoi Long Tomin suoraan johtoon, joka piti viimeisille sadoille metreille. Loppusuoran puolivälissä sen perässä seurannut Burken tallin What The Hill (Muscle Hill) pyrähti rinnalle ja ohi. Dover Dan (Andover Hall) ehti myös työntää turpansa viivalle juuri ennen Long Tomia. Suosikiksi pelattu International Moni (Love You) kiri ulkoradoilla neljänneksi.

David Millerin ajaman What The Hillin voittoaika oli 09,5. Dover Dan ja Long Tom saivat tuloksen 09,8. What The Hill otti kauden viidennen voiton 10 startissa. Sen viime vuoden suursaavutus oli voitto Peter Haughton Memorialissa. Viimeistä sanaa sijoituksesta tämän vuoden Hambletonianissa ei vielä ole sanottu. Se tuli maaliin ensimmäisenä, mutta siirrettiin häirinnän takia tulosluettelon hännille. Ron Burke valitti siirrosta New Jersey Racing Commissionille, jonka päätös ei ole vieläkään valmistunut.

“Alkuperäinen suunnitelma oli voittaa karsinta, jotta saa valita radan finaalissa. Mutta hyvin meni näinkin. Toivoin ettei kukaan tule prässäämään Long Tomia matkalla, ja niin kävi. Lopussa tämä tyyppi syöksyi räjähtävään kirin”, Miller kuvaili.

Mohawkisssa saatiin ihastella kahta ylivertaista tammaa. Jimmy Takterin Ariana G (Muscle Hill) vei Elegantimage -finaalin voiton täysin suvereenilla esityksellä. Yannick Gingras aloitti kolmantena jonossa, mutta jo ensimmäisen neljänneksen jälkeen Ariana G lähti etenemään toista rataa. Tamma kiisi loppusuoraa omaa vauhtiaan ja kellotti tuloksen 09,5. Dream Together (Muscle Hill) oli toinen ajalla 10,0 ja Magic Presto (Kadabra) kolmas ajalla 10,2. Elegantimagen palkintopotti oli 385 000 CAD. Kysymys Ariana G:n uran jatkamisesta ensi vuonna tuli esiin voittoseremonioissa.

“Nautimme tamman kilpailuttamisesta valtavasti, ja se olisi hienoa raviurheilulle  sekä tammalle itselleen. Harkitsemme aikanaan kilpailemista Euroopassa ja muita yksityiskohtia, mutta ensinsijaisesti sunnitelmamme on tuoda tamma radoille ensi vuonna”, kertoi omistajista Marvin Katz.

Viisivuotias Hannelore Hanover (Swan For All) ei saanut vastusta oriista tai ruunistakaan 593 000 dollarin Maple Leaf Trotissa. Yannick Gingrasilla oli helppo homma ohjastaa Ron Burken huipputamma ykköseksi yli neljällä mitalla ja ajalla 09,1. Gingras aloitti rauhallisesti, mutta antoi Hannelore Hanoverin mennä johtoon heti ensimmäisen puolikkaan jälkeen. JL Cruze (Crazed) oli toinen ajalla 09,6 ja Pasithea Face (Muscle Hill) kolmas 09,7. Hannelore Hanoverin viime vuoden kakkonen Resolven jälkeen vaihtui nyt voittoon.

“Kun tamma on tässä vireessä, on ihan sama kuka sillä on vastassa. Viime viikolla se oli hyvä ja tällä viikolla erittäin hyvä”, ihasteli Gingras.

Maple Leaf Trot uusinta tästä linkistä

Elegantimage -finaali

Canadian Trotting Classic -finaali