Nuoren Marcus Melanderin, 25, valmentama ja suomalaisen AMG Stablen omistama ori Long Tom voitti perjantaina 3-vuotiaiden New Jersey Sire Stakes –finaalin Meadowlandsissa.

Huippukuski Tim Tetrick ajoi suoraan johtopaikalle, ja Long Tom piti kärkipaikkansa maaliin saakka. Voittoaika oli 09,9 ja ykköspalkinto 50 000 USD. Suosikki, Ron Burken tallin What The Hill (Muscle Hill) hävisi kakkossijan maalikameran kuvassa Jimmy Takterin King On The Hillille (Muscle Hill). Molemmat menivät 10,0.

Stefan Melanderin veljenpoika Marcus Melander huomautti, että Long Tom voitti Bluegrass stakes -lähdön jo syksyllä Lexingtonissa, mutta jäi sen jälkeen hoitotauolle. Se kasvoi reippaasti talven aikana ja on nyt valmis kesän koviin koitoksiin. Marcus oli 9-vuotias, kun Scarlet Knight voitti The Hambletonianin. Nyt hän toivoo sukuun toista Hambletonian-pokaalia. Toinen Melanderin Hambo-kandidaatti on Enterprise (Chapter Seven).

Tammojen finaalin voitti Jimmy Takterin valmentama Ariana G (Muscle Hill), joka hallitsi ikäluokkaa jo viime vuonna. Yannick Gingras lennätti Ariana G:n johtoon jo 500 metrin juoksun jälkeen, ja sitten tamma paineli omille teilleen huimalla tuloksella 09,1. Jimmy Takter kertoi voittajakehässä ohjastaja Gingrasin sanoneen, että Ariana G olisi mennyt vielä sekunnin lujempaa, jos hän olisi uskaltanut löysätä ohjia.

Tamma on jo pelottavan hyvässä kunnossa, kun Hambletonianiin on vielä kaksi kuukautta. Jos se jatkaa tällaisena, se taitaa olla lahjakkain hevonen, jota olen valmentanut, huokaisi Takter. Hän on voittanut viimeisimmät kolme tammoille rajattua Hambletonian Oaksia, mutta Ariana G voi ilmaantua samalle viivalle oriiden kanssa.