Norjalainen Looking Superb oli tosiaan nimensä veroinen, kun se syöksyi Jean Michel Baziren ohjastamana 5-vuotiaiden Prix Tenor de Baunen voittoon. Global Trustworthy ja Björn Goop kamppailivat sitkeästi keulasta kakkossijalle, mutta Murtola Investin ja Nurmoksen hevonen hylättiin epäpuhtaan ravin vuoksi.

Suosikki Delia du Pommereux (Niky) ponnahti laukalle dramaattisessa loppusuoran taistossa, kun se yritti ohittaa Global Trustworthyn (Muscle Hill), joka paineli sinnikkäästi kuraista sisärataa. Kakkossijan peri Looking Superbin tallitoveri Davidson du Pont (Pacha du Pont), jota ajoi Franck Ouvrie. Kolmossijan sai Dark Night Love (Royal Lover). Sekin Baziren tallista.

Orlando Vicin poika Looking Superb oli lähdön vähärahaisin 85 122 eurolla, voittosumma karttui nyt 54 000 euroa. Voittoaika oli 13,3/2700 metriä. Ori oli kolmossuosikki, koska Bazire valitsi sen kengättömänä ajokikseen, kun Davidson du Pontilla startattiin kengät jalassa. Tgn.no-sivusto otsikoi jo aamupäivällä: Looking Superb Prix d’Ameriqueen? Jutussa todettiin, että idea voi tuntua absurdilta, mutta ei ole mahdoton.

Travronden.se tavoitti Timo Nurmoksen heti hylkäystuomion jälkeen. “Mielestäni hylkäys oli kova tuomio. Itse en huomannut, että Global Trustworthy olisi ravannut huonosti. Hylkäys oli yllätys. Hevonen toimi hyvin ja jää Normandiaan. Tutkimme hevosen, ennen kuin päätämme jatkosta”.

Lisätty Nurmoksen kommentti klo 18.40

Päivitetty 24.12. klo 03.00: Vincennesin sunnuntairavien Groupe I-lähdöt 

Vincennesin kaksi muuta Groupe I-lähtöä olivat 3-vuotiaiden monté Prix de Vincennes ja 2100 metrin kärrylähtö Criterium Continentale 4-vuotiaille. Montéssa yllätti Julien le Merin valmentama Fado du Chene (Singalo), jonka Paul Philippe Ploquin ajoi suoraan johtoon. Allairen tallin suosikki Feeling Cash (Ready Cash) ja Eric Raffin lähtivät haastamaan keulahevosta loppukaarteessa, mutta Fado du Chene lipui alta pois 108 000 euron arvoiseen voittoon ajalla 13,2/2700 m.

Criterium Continentalen 108 000 euroa menivät Guaraton tallin Eridanille (Ready Cash). Sitä ajoi David Thomain. Alessandro Gocciadoron Vitruvio (Adrian Chip) johti koko matkan ja näytti jo purjehtivan helppoon voittoon. Eridan tuli loppusuoraa tuulispäänä, ja Vitruvio sai kakkossijankin vasta maalikameran kuvan tarkastelun jälkeen. Viime viikolla ravikolarissa loukkaantuneen Jarmo Niskasen Earl Simon (Prodigious) ohjissaan Franck Ouvrie hävisi niukasti ja sai kolmosrahat.