Prix de l’Atlantiquesta tuli norjalaisjuhla. Jean Michel Baziren ajama Looking Superb kiri ylivoimaiseen voittoon ja sai myös kutsun Elitloppetiin. Bold Eagle ei startannut Enghienissä. Huonot veriarvot olivat poisjäännin syynä.

Elitloppetiin kutsun jo saanut Dijon prässäsi johtopaikalle ohi ykkösradalta startanneen Uza Josselynin. Ensimmäiset 1150 metriä ravattiin 12,1-kyytiä. Kun Bazire antoi Looking Superbille kiriluvan, tuntui kuin maalisuoralla liikkui vain yksi hevonen. Prix d’Ameriquen kakkonen viiletti 76 500 euron voittoon uudella kilpailuennätyksellä 10,6a/2150m. Orlando Vicin pojan tämän kauden ansiot ovat jo 360 000 euroa.

Uza Josselyn sai myöhään kiritilaa. Voittoon ei ollut mitään mahdollisuutta, mutta kakkossijalla tamma pinnisti. Valmentaja Aebischerillä on mielessä Pohjoismaiden turnaus. Ehkä näemme Uza Josselynin Finlandia-ajossa parin viikon kuluttua. Tessy d’Ete kiri kolmanneksi. Dijon jaksoi kuudenneksi.

Iina Aho ohjasti montélähdössä ruotsalaista Dragsteria, joka laukkasi harmillisesti lähdettyään etenemään. Atout du Hainaut meni ylivoimaiseen voittoon.

Solvallan urheilujohtaja Anders Malmrot oli paikalla Enghienissä. Hän antoi “rosa biljettin” Jean Michel Bazirella, joka vastasi kyllä. Bazirella on nyt kaksi hevosta mukana Elitloppetissa. “Olen seurannut Looking Superbin otteita kevään ajan, ja tämä voitto oli piste iin päälle. Nyt voivat norjalaiset aloittaa varaamaan Elitloppet-matkoja”, Malmrot sanoi TV12:n lähetyksessä.

Elitloppetiin kutsutut
Readly Express – (Timo Nurmos)
Propulsion – (Daniel Redén)
Dijon – (Romain Derieux)
Aubrion du Gers – (Jean-Michel Bazire)
Double Exposure – (Daniel Redén)
Looking Superb – (Jean-Michel Bazire)