Bollnäsin 75-kierros alkoi suomalaisittain hienosti. Irrin tallin Majestic Man hallitsi Klass I -sarjaa ja vei 125 000 kruunun ykkösen ajalla 13,8/2140m. Jolly Royn ja Edward Alen SE-aika on neljä kymmenystä parempi.

Goopilla ei ollut mitään ongelmia luotsata Majestic Mania johtopaikalle. 14,7-vauhtisen avauskierroksen jälkeen Jonna Irrin ja Taneli Säteen silmäterä irtosi vaivatta muista. “Tuntui, että voimia jäi vielä varastoon”, Goop sanoi voittajahaastattelussa.

Onkel Investin Nadal Broline kiri kultadivisioonassa tulisesti ja ehti voittoon. “En saanut mitään paikkaa lähtökiihdytyksessä ja jouduin pakittelemaan hännille. Voiton uskoin jo menneen alkumatkalla, mutta Nadal teki aivan hurjan loppukirin”, Björn Goop kiitteli. 200 000 kruunua tuli ajalla 10,6a/1640m. Sorbet pinnisti kakkoseksi johtavan rinnalta. Global Trustworthy oli hyvä neljäs tauolta. Makethemark johti, mutta jäi viidenneksi.

Timo Nurmoksen Marrakesh palasi epäonnistuneen derbykarsinnan jälkeen täydessä terässä takaisin kilpailuihin. Jorma Kontio ajoi sen keulapaikalta voittoon pronssidivisioonassa. Janne Korven No Limit Royalty taisteli upeasti johtavan rinnalta kakkoseksi Klass II:ssa. Mellby Granat viiletti ykköseksi.

Lisätty Nadal Broline ja Marrakesh klo 20.10