Nancy Takterin huipputamma Manchego oli vaisu lauantain koelähdössä Meadowlandsissa. Takter kertoi torstaina, että tammalle on kehittynyt hengitystietulehdus, eikä Ruotsin matkasta tule mitään.

“Ikävä kyllä hevosen tilanne on vain huonontunut alkuviikosta. Nancy Takter otti juuri yhteyttä ja perui tulonsa hevosen sairastumisen takia”, Solvallan urheilujohtaja Anders Malmrot kertoi Travrondenille.

Manchego oli Malmrotin ykköstoive Elitloppet-hevosista. Hän huomautti, että kyseeseen voisi tulla joku muukin menestyksekäs ravuri Atlantin takaa, mutta Manchegon tasoista kilpailijaa on vaikea löytää. Tony Alagna puhui talvella Ramona Hillin tuomisesta Eurooppaan, mutta ne suunnitelmat ovat jo siirtyneet ainakin vuodella.

Lauantain koelähdön voitti Marcus Melanderin valmentama ja Anders Strömin Courant Inc:in omistama 4-vuotias tamma Hypnotic Am. Chapter Sevenin ja Daydream Am:in tytär on ollut ikäluokan kärkitammoja 2- ja 3-vuotiaana. Se voitti 2-vuotiaiden tammojen Jim Doherty Memorialin ja oli viime vuonna Hambo Oaksin ja Kentucky Futurity Fillyn kakkonen. Hypnotic Am 09,1 on ansainnut yli miljoona dollaria, ja sen 22 startista voittoja on 12.

“Se on hyvä hevonen, eikä nolaa itseään kovimmissakaan seuroissa. Kyllä vähän tekisi mieli mukaan Elitloppetiin, mutta aika alkaa mennä tiukalle”, Melander sanoi Aftonbladetissa.

Malmrot myönsi Aftonbladetin uutisessa, että Hypnotic Am on kiinnostava nimi Elitloppet-osallistujien valinnassa, jos taustajoukot ovat halukkaita tulemaan.

Lisää teemasta: Elitloppet