Nancy Takterin tallin 5-vuotiaalta huipputammalta Manchego riisuttiin kilpakengät Meadowlandsin voittajakehässä lauantai-iltana. Sen kavionjälkiä kulkee Noel Daleyn valmentama 2-vuotias Anoka Hanover, joka otti Goldsmith Maid -kisassa jo kymmenennen voittonsa.

Samanikäiset tammat Manchego (i. Muscle Hill) ja Atlanta (i. Chapter Seven) olivat viiden hevosen TVG Open Finalin suosikit. Ruuna Crystal Fashion (i. Cantab Hall) singahti johtoon, Atlanta pääsi sisäradalle sen imuun. Dexter Dunn ei satsannut lähtöön Manchegolla, ja valjakko jäi kärkihevosesta lähes neljän mitan päähän.

Vauhti lisääntyi huomattavasti puolimatkassa, kun Manchego lähti etenemään kohti keulaa. Loppukaarteessa se joutui kolmannelle radalle, kun Yannick Gingrasin ohjastama Atlanta nousi hyökkäykseen Crystal Fashionin rinnalle. Loppusuora tultiin täyttä vauhtia, ja Manchego onnistui ohittamaan Atlantan. Ruuna Lindy The Great (i. Crazed) puikahti sisärataa kolmanneksi.

Manchegon voittoaika oli 09,4, Atlanta meni 09,5 ja Lindy The Great sai ajan 09,6. Manchegon tili karttui 160 000 dollarilla. Voitto oli tamman 33. uran 56 startissa. Voittosumma nousi 2 857 315 dollariin.

“Tamma oli ensi kertaa lähtöauton takana juuri Meadowlandsissa, ja nyt se onnistui päättämään uransa voitolla samalla radalla. Se aloitti Meadowlandsin voitolla ja lopetti sen samalla tavalla”, Nancy Takter kertoi.

“Upea tunne, se näytti melkein liian helpolta. Tamma oli  nyt valtavan terävä. Olin jo vähän huolissani, kun puolikas mentiin vain 12-kyytiä. Sitä vauhtia se on kulkenut viimeksi maaliskuun treeneissä. Tuli voitto tai tappio, ilta on minulle joka tapauksessa tunteikas. Olihan se toki hienoa voittaa!”, omistaja Barry Guarglia kuvaili.

Tammojen TVG-finaalin vei Åke Svanstedtin 5-vuotias Plunge Blue Chip (i. Muscle Mass), joka hyökkäsi johtoon puolimatkassa ja oli maalissa puolitoista mittaa ennen muita. Voittoaika oli 09,5. Lähdön jälkeen Svanstedt kertoi, että myös tämä ME-tamma siirtyy siitokseen Anvil and Lace Farmille Kentuckyyn.

Kaksivuotiaiden ravureiden kauden päättäjäiset olivat tammojen kisa Goldsmith Maid ja oriiden Valley Victory. Anoka Hanover (i. Donato Hanover) otti seitsemännen peräkkäisen voiton ohjissaan Todd McCarthy. Tamma ohitti johtaneen Insta Glamin (i. Father Patrick)loppukaarteessa ja lipui yli kaksi mittaa muiden edelle maalisuoralla. Voittoaika oli 10,5.

Valley Victoryssä koettiin shokki, kun Bee Forever (i. Muscle Hill) punnersi loppusuoralla ohi puolimatkassa johtopaikan ottaneesta Luc Blaisin On A Streakista (i. Cantab Hall). Richard Nifty Normanin valmentamaa Bee A Magicianin esikoispoikaa ajoi Victor Kirby. Ravi ei ollut rytmikästä, mutta Bee Forever otti voiton kaulan mitalla.  Åke Svanstedt ajoi Delayed Hanoverin (i. Southwind Frank) kolmanneksi. Kaikille tuli sama aika 10,4.

Tästä standardbred.canadan juttuun.