Kaksi loistavaa 3-vuotiasta tammaa esittelivät kykyjään viikonloppuna Amerikassa. Manchego otti lauantaina 15. voittonsa tuloksella 10,1  Poconossa, ja ikäluokan nopein Atlanta voitti rataennätyksellä 09,7 sunnuntaina Tioga Downsissa.

Molemmat radat ovat 5/8-mailin (1006 metrin) mittaisia. Jimmy Takterin suurlupaus, tamma Manchego (Muscle Hill) starttasi lauantai-iltana 25 000 dollarin Earl Beal jr. Memorialin karsinnassa. Ensi kertaa vastassa oli myös oriita ja ruunia. Yannick Gingras joutui kiertelemään Manchegolla toista ja kolmatta rataa alussa ennen kuin pääsi johtoon. Loppusuoralla Tim Tetrickin ajama Crystal Fashion (Cantab Hall) eteni sisäradan kirikaistaa, open-stretchiä, aivan Manchegon rinnalle. Tamman onnistui pitää ruuna turvan mitan päässä maaliviivalla. Molemmat saivat ajan 10,1. Manchego on voittanut kaikki 15 starttiaan, sen ansiot ovat 929 688 dollaria. 

Myös kahden muun karsinnan parhaat jatkoivat voittojen tiellä. Åke Svanstedtin Six Pack (Muscle Mass) ja Ohiossa 3-vuotiskisoja  hallinnut Ryan Stahlin Mission Accepted (Manofmanymissions) ottivat molemmat vuoden neljännen ykkössijan. Mission Accepted meni 10,6 ja Six Pack 10,5. Potissa on 500 000 dollaria, kun Earl Beal jr.  Memorialin finaali ajetaan ensi lauantaina. 

Scott Zeronin ajama ja hänen isänsä Rickin valmentama Atlanta (Chapter Seven) kilpaili tammojen New York Sire Stakes -lähdössä, jonka palkintopotti oli 40 600 USD. Atlanta puhalsi vauhdilla johtoon, ja sille merkittiin kaikki väliajat. Åke Svanstedtin Plunge Blue Chip (Muscle Mass) seurasi varjona ja nousi loppukaarteessa haastamaan, mutta maalisuoralla Atlanta painui omille teilleen. Plunge Blue Chip oli toinen ajalla 10,1.

Atlanta juoksi Empire Breeders Classic -voitossa toukokuun lopulla USA:n kauden kärkiajan 08,7. Siihen ovat yltäneet myös ruunat Homicide Hunter ja Will Take Charge. Ensin mainittu on 6-vuotias ja toinen 5-vuotias. Atlantalla on 4 starttia ja voittoa tältä vuodelta, viime vuoden 10 startista tuli 4 ykköstä ja 1 kolmossija. Voittosumma on 282 659 dollaria.

Kaksi muutakin NYSS-lähtöä meni Scott Zeronin ajamille Chapter Sevenin tyttärille. Tribute To Seven piti Svanstedtin Lucky Avan (Lucky Chucky) kaulan mitan päässä ajalla 11,7. Repentance (Chapter Seven) nousi kiriin viimeisellä neljänneksellä ja pyyhälsi muista ohi loppusuoralla, voittoaika oli 11,8. Molempia valmentaa Linda Toscano. Scott Zeron ajoi Tiogassa yhteensä kuusi voittoa.

Perjantaina ajettiin Meadowlandsissa vuoden ensimmäinen kaksivuotislähtö 10 000 dollarin palkintopotilla. Voittaja oli kahdella ja puolella mitalla All Laid Out Stablen Ma Was Right (Muscle Hill), joka sai tuloksen 13,2. Toinen oli Takterin perheen Given (Trixton) ajalla 13,5 ja kolmas Bafraidbveryafraid (Muscle Massive) 13,7. Ma Was Rightia valmentaa Noel Daley, ja sitä ajoi Andrew McCarthy.