Alkuviikolla travronden.se kertoi, että Månprinsen A.M. viettää juhannuksen aattoyön Vaasan laivalla ja osallistuu juhannuspäivänä Power Parkin Nordic King -lähtöön Härmässä. Torstaina tgn.no tiesi, että Elitkampen-voittaja Lome Brage on myös valmis haastamaan suomalaiset. Valmentaja Jan-Olov Persson ilmoitti, että kuskiksi on valittu Mika Forss.

Nordic Kingistä on todella tulossa titaanien taistelu parhaiden kylmäveristen ja suomenhevosten välillä.  Gunnar Melander vakuutti, että Månprinsen A.M. on löytänyt kuntonsa. Hän ei halunnut osallistua vielä Solvallan tai Oslon kylmäverikoitoksiin, koska hevonen ei ollut “helt hundra”.

“Olen viime aikoina pystynyt treenaamaan Månprinseniä toivomallani tavalla, ja se on tuntunut huiman hyvältä”, Melander vakuutti. “Rata on upouusi ja puitteet huvipuistoineen ovat todella hienot, joten reissu sinne on elämys. Ykköspalkinto on 50 000 euroa, ja nyt kun kisa ajetaan yhtenä mailin autolähtönä, se sopii meille entistä paremmin.”

Jan-Olov Perssonin valmennettavista ovat kutsun Härmään saaneet Lome Bragen lisäksi myös Junifaks ja Smedheim Solan. Viimeksi mainittu on torstaina startissa Dannerossa, joten Persson sanoi, että sen suunnitelmia ei ole enempää lyöty lukkoon. “Adielsson ajaa lauantaina Rättvikissä, ja menen sinne luultavasti itsekin, joten omistajat valitsivat Mika Forssin Lome Bragelle Härmässä”, Persson selvitti.

Norjalaisista on tulossa myös Art Kjarvald. Lannem Siljen kuski Tor Wollebaek ja omistaja Ola M Skrugstad olivat Oslon jälkeen sitä mieltä, että tamman ura on nyt ohi.

Ilmoittautumisaika Nordic King -raveihin päättyy huomenna sunnuntaina klo 9, ja lähtölistat julkaistaan iltapäivällä.