Marcus Melanderin Kanadan keikka toi kolme voittoa perjantai-iltana. Kaksivuotiaat Back Of The Neck ja Capricornus olivat William Wellwood -karsintojen parhaat. Moon Bridge nähdään myös finaalissa.

Mattias Melanderin ajama Back Of The Neck (Ready Cash) marssi suoraan johtoon ja piti muut puolentoista hevosen mitan päässä ajalla 11,5. Oriilla on viisi starttia, joista 3 voittoa ja kolmonen. Oriin omistaa kasvattaja Order by Stable yhdessä Howard ja Judith Taylorin kanssa.  “Se kehittyy joka startissa. Hätistin sitä hiukan, mutta luulen, että voimia jäi vielä varastoon”, kuski kuvaili.

Capricornus joutui kamppailemaan voitostaan enemmän. Se eteni loppukurvin alussa johtaneen Synergyn (Father Patrick) rinnalle ja ohi. Maalisuoralla se joutui vastaamaan hyvin kirineelle HP Royal Theolle (Royalty For Life). Eroa jäi kaulan mitta, molemmat saivat ajan 11,6. Capricornuksella on 6 startissa 3 voittoa ja 2 kolmosta. Sen omistaa virolainen JJ Stable, jonka takana ovat valmentajat Jevgeni Ivanov ja Jelena Fironova.

Esa Lahtisen, Janne Korven ja Jussi Hietalahden Moon Bridge (EL Titan) oli lähdön ensimmäinen keulahevonen. Se pääsi loppusuoralla sisäkautta ohi kangistuneesta Synergystä ja tuli rintamassa kolmanneksi ajalla 11,8. Sylvain Filion ajoi Åke Svanstedtin valmennettavaa. William Wellwood Memorial -finaali ajetaan ensi lauantaina. Palkintopotti on 370 000 dollaria. Molemmista karsinnoista pääsi finaaliin 5 parasta.

Kaksivuotiaiden tammojen Peaceful Way -finaaliin meni torstaina She Rocks Kemp (Kadabra), joka oli karsintansa kolmas ajalla 12,1. Voiton vei Dip Me Hanover (Donato Hanover) ajalla 11,6.

Marcus Melanderin kolmannen voiton toi ruotsalainen Green Manalishi S (Muscle Hill) 3-vuotiaiden Simcoe Stakesin oridivisioonassa. Tim Tetrickin ajama ori eteni johtaneen All Wrapped Upin (Archangel) rinnalle, joka lisäsi kaasua loppua kohden ja hankki jo hevosen mitan edun. Mutta Green Manalishi taisteli sitkeästi rinnalla ja työntyi lopussa pään mitan edelle. Molemmat saivat ajan 10,2. Simcoen palkintopotti oli 174 503 dollaria.

Tammojen ensimmäisen 85 029 dollarin Simcoe -divisioonan vei suvereenisti Hambo Oaksin sankaritar When Dovescry (Muscle Hill) keulajuoksun päätteeksi. Voittoaika oli 11,3. Toisessa lähdössä potti oli 86 028 CAD. Sen paras oli Linda Toscanon  Sisters Promise (Father Patrick) Tim Tetrickin ajamana. Voittotulos oli 10,7. Suursuosikki The Ice Dutchess (Muscle Hill) seurasi toiseksi ajalla 10,9.