Suomalaisten omistamat 3-vuotiaat loistivat Solvallan tiistairaveissa. Esa Pruikkosen ja kumppaneiden omistama, Suomessa syntynyt Marrakesh aloitti uransa upealla voitolla. Onkel Investin Ruotsissa syntynyt Zeta Kronos on tamma, jolla voi tähdätä ikäluokkalähtöihin. Journey Hästar AB:n Indy Lane otti vakuuttavan voiton 4-vuotiaiden Margaretas Tidiga Unghästseriessä.

Venäläinen Artak Avtesjan on Marrakeshin kasvattaja. Jorma Kontio ajoi Timo Nurmoksen valmentaman Ready Cashin pojan johtohevosen rinnalle. Marrakesh irtosi ylivoimavoittoon ja tuli viimeiset 400 metriä 1.11-kyytiä. Ensimmäinen ennätys kirjataan lukemin 15,7/2140 metriä. “Ajoin Marrakeshillä tänään ensimmäistä kertaa. Se oli tosi hyvä jo lämmityksessä. Jouduin ajamaan kuolemanpaikalle, mutta siitäkin hevonen voitti voimia jäljellä. Teivon Kriteriumiin tähdätään”, Kontio kehui.

Reijo Liljendahlin valmentama Zeta Kronos on Donato Hanoverin ja Petri Puron menestystamman Fama Curritin tytär. Se aloitti uransa kakkossijalla ja ajalla 15,9/2140 metriä. Nyt tuli ensimmäinen voitto. Ulf Ohlssonin ajama tamma häiriintyi laukkaavista hevosista 1200 metriä ennen maalia. Ohlsson ajoi porukan uudelleen kiinni ja käänsi kiriin. Zeta Kronos kiersi kaikki ja voitti ajalla 15,4/2140 metriä.

Lisää suomalaisjuhlia saatiin Indy Lanen toimesta. Se jäi lopulta johtohevosen rinnalle, kun keulapaikkoja vaihdeltiin. Ready Cashin poika meni väkevästi ykköseksi Jorma Kontion ajamana. Björn Röcklingerin valmennettavan voittoaika oli 12,6a/2140 metriä. Nurmoksen Eelis laukkasi. “Olen aina pitänyt tätä hyvänä hevosena. Se muuttui paljon, kun se ruunattiin, ravikin parani”, valmentaja sanoi.

Nurmoksen talliin meni myös V64-pelin päättänyt 2140 metrin tasoitusajo. Ulf Ohlssonin ohjastama Jaques Noir jyräsi 40 metrin takamatkalta ykköseksi ajalla 12,7/2180 metriä.