Mascate Match on E3-finalisti. Kuva: Jarno Unkuri

Mascate Match ravasi helposti E3-karsintavoiton, Grande Diva Sisu vastassa finaalissa

Raviliiga HIFK:n hieno kilpatamma Mascate Match oli omaa luokkaansa E3-karsinnassa Gävlessä. Pekka Korpi lasketteli 100 000 kruunun ykkösen ajalla 13,5a/2140m. Einari Vidgren Oy:n Grande Diva Sisu voitti myös karsinnan.

Mascate Matchilla oli sisärata, ja Korpi piti varmasti johtopaikan. Kun prässääjiä ei tullut, Suomen tamma sai polkea ensimmäisen kierroksen 14,9-vauhtia. Maalisuoralla Punkarin Hevostalli ky:n ja Saku ja Maini Mikkolan kasvattama voittokone jätti muut kauaksi taakseen. Jukurien Tingaling jäi kuumeen vuoksi pois. ”Tänään voitto tuli helposti. Massi lähti kovaa, eikä ongelmia ollut. Tamma parantaa koko ajan”, Korpi sanoi. ”Finaalissa on vastassa monta hyvää nuorta hevosta, se on uusi kilpailu”. Finaali ajetaan lauantaina 29.6. Eskilstunassa, voittaja saa miljoona kruunua.

Loppukilpailussa Mascate Match saa vastaansa muun muassa Grande Diva Sisun (Ready Cash), joka viiletti keulasta karsintavoittoon rataennätysajalla 13,1a valmentajansa Per Nordströmin ajamana. No Limit Queen jäi neljänneksi, eikä selviytynyt finaaliin. Arctic Dessert oli kahdeksas. "Grande Diva Sisu on aina ollut lahjakas. Nyt olemme saaneet sen rauhallisemmaksi, se ei enää tuhlaa voimiaan painamiseen. Olosuhteet olivat hienot ja rata loistava, siksi tulostaso on kova. Olen tosi kiitollinen Juha Vidgrenille ja kumppaneille, että hevonen on minulla treenissä", Nordström sanoi.

Mattias Djusen Zolly (Zola Boko) kiri ensimmäisen tammakarsinnan ykköseksi. Janne Korven ajama Arctic Emma ei saanut kiritilaa ajoissa, ja finaalipaikka jäi haaveeksi, tuloksena viides sija. Award Kronos (Father Brick) pinnisti kolmannen karsinnan parhaaksi. She Rains jäi pussiin, eikä nelossija tuonut finaalipaikkaa.

Oriiden/ruunien karsinnat voittivat Global Adventure (S J’s Caviar), Bythebook (Googoo Gaagaa) ja Belker (Scarlet Knight), joka juoksi rataennätyksen 12,5a/2140m. Suomalaisista Sahara Peyote oli lähinnä finaalipaikkaa, se sijoittui viidenneksi. BWT Echo oli kuudes ja laukannut Raskolnikov Frido yhdeksäs.