Hambletonianiin, USA:n katseet vangitsevaan 3-vuotiaiden ravureiden suurkilpailuun, on aikaa kuukausi ja viikko. 

Jimmy Takterin tallin huipputamma Manchego koki uransa ensimmäisen tappion lauantaina USA:ssa juostussa suurkilpailussa Earl Beal, jonka voittoon kiri Crystal Fashion.

Manchego oli voittanut 15 uransa ensimmäistä kilpailua joukossa myös ensimmäinen kohtaaminen oriiden ja ruunien kanssa Earl Bealin karsintalähdössä.

Finaalissa Manchego lähti sisukkaasti haastamaan johtanutta Six Packia. Se rummutti raviaan aivan johtavan rinnalla, kunnes sekosi laukalle viimeisen kaarteen loppuosassa.

Åke Svanstedt joutui avaamaan Six Packilla Poconon tuhannen metrin radalla siivekkeen uloimmalta yhdeksänneltä lähtöradalta lujaa päästäkseen johtopaikalle.

Hambletonianin viime vuonna Perfect Spiritillä voittaneen Svanstedtin mielestä Six Pack on hänen USA-uransa tähän asti paras Hambo-kandidaatti.

Loppusuoralla se joutui kuitenkin taipumaan kakkoseksi. Tim Tetrick tarjosi Crystal Fashionille tasaisen selkäjuoksun, josta tuli vapaa kiriväylä Manchegon laukattua.

Crystal Fashionin on kasvattanut Hanover Shoe Farms ja sen omistaa Fashion Farms. Se juoksi voittotuloksen 9,5a/1609m ja palkittiin 250 000 dollarilla.

”Hain alussa heti suljettua paikkaa, sellaisesta Crystal Fashion tykkää kiriä lopussa lujaa”, Tim Tetrick totesi voiton jälkeen. Tämä nähtiin suurkilpailuun johtaneessa karsintalähdössäkin, jossa Crystal Fashion tulitti kirisuoraa sisäkautta rajulla vauhdilla, vaikka jäikin tuolloin niukasti toiseksi Manchegon jälkeen.

Kakkossijastaan huolimatta Six Pack teki jälleen vahvan juoksun ja nosti osakkeitaan Hambletonianin ennakkosuosikkien joukossa.

Viikko ennen juhannusta Kanadan suurkilpailussa Goodtimesissa karsinnan ja finaalin voittanut Wolfgang teki sen niin vakuuttavasti, että Takterin valmennettava on tällä hetkellä ykkössuosikki Hamboon.

”Emme ole nähneet vielä parasta Wolfgangista” kommentti Takterilta vain lisäsi odotuksia My MVP-oriin jälkeläiseen.

Crystal Fashionin tasaiset suoritukset nostavat myös sitä entistä korkeammalle.

Kaksivuotiaana parhaana esiintynyt Fourth Dimension laukkasi Kanadan Goodtimesin karsinnassa itsensä ulos, mutta odotukset Hambossa ovat edelleen korkealla samoin kuin Marcus Melanderin valmennustallin toisella suosikilla, nyt Earl Bealin finaalissa neljänneksi juosseella Evaluatella.

Hambletonian kilpaillaan lauantaina 4.8. Meadowlandsissa New Jerseyssä aivan New York Cityn lähinaapurissa.

Suomalaisilla hevosenomistajilla on USA:ssa Hambletonianiin osallistumisoikeudet maksettuja 3-vuotiaita, kuten keväällä kovia voittoja esittänyt, Staffan Lindin valmentama Captain Morgan ja kerran tänä vuonna voittanut Marcus Melanderin ja Reijo Liljendahlin valmentama AMG Stablen Tokarev, mutta ne eivät ole kilpailleet viime aikoina eivätkä ole kohonneet kuumimpiin ennakkospekulaatioihin juuri tällä hetkellä.