Bergsåkerissa vietettiin suurta suomalaista ravijuhlaa. Katja Melkon valmentama Elian Web piti Jorma Kontion ajamana itsensä Propulsionin takanaan kultadivisioonassa.

Elian Web oli saanut vitosradan, ja Kontiolla oli helppo työ luotsata West Breedingin kasvattama ruuna keulaan. Propulsion eteni aikaisin rinnalle. Örjan Kihlström yritti hakea Propulsionille uutta voimaa, kun hän käänsi hevosensa loppukaarteessa Elianin taakse. Mutta mikään ei auttanut. Elian Web oli parempi ja viiletti 150 000 kruunun voittoon ajalla 12,4a/2140m. Propulsion seurasi kakkoseksi.

”Tämä tuntuu melkein samalta kuin derbyvoitto. Uskomaton juoksu ja uskomaton hevonen, olen todella ylpeä Elianista”, Melkko sanoi. ”Oli mukava voittaa Zooginin lähtö, kun usein joutui katselemaan sen takakaviota. Nyt meillä oli vihdoin hyvä lähtöpaikka ja pääsimme ajamaan keulaan. Taktiikka piti, 500 jäljellä Elian tuntui tosi hyvältä”, Kontio kertasi.

Lisää suomalaismenestystä saatiin kahdessa muussa 75-lähdössä. Hannu Korven Grainfield Aiden pinnisti johtavan rinnalta urheasti kakkoseksi pronssidivisioonassa. Melkon Chris Crystal kiri terävästi kakkoseksi Diamantstoet-lähdössä Oskar J Anderssonin ajamana. Lovely Secret otti nelossijan.

Lisätty viimeinen kappale klo 20.30