Katja Melkon hieno viikko jatkui voitoilla Solvallan lounasraveissa. Estelle Nordique ja MAS Capacity toivat ykköset. Melkolla on tällä kaudella Solvallasta jo 22 ykkössijaa.

Melkko on voitoilla laskettuna Solvallan valmentajaliigassa viidentenä. Timo Nurmos pitää kärkipaikkaa 66 ykkösellä. ”Joskus tuli haaveiltua, että voittaisi Solvallassa edes kerran. Tämä vuosi on ollut hieno, täytyy olla ylpeä hevosista ja joukkueesta, joka meillä tekee töitä”, Melkko iloitsi.

”Viikon voittajista ehkä Carat du Goutier on se, joka on yllättänyt ja sykähdyttänyt eniten. Se tuli meillä niin, että ihan nollasta aloitettiin. Ja nyt olemme tässä, tulosrivissä on kakkonen ja ykkönen”, Melkko kertoi. Carat du Goutier voitti tiistaina Eskilstunassa.

Solvallassa tänään Torbjörn Jansson kierrätti Estelle Nordiquen johtohevosen rinnalle. Fincumet Groupin ranskalaistamma ratkaisi pelin helposti ja vei 40 000 kruunua ajalla 15,0a/2640m.

Jorma Kontio ajoi MAS Capacityn johtopaikalle. Talli Massit Vähissä -omistama ruuna hallitsi ja 40 000 kruunua tuli ajalla 15,2a/2640m.

Kontio voitti myös Smokevalley Oy:n Blaze Kronoksella 3-vuotislähdön. Timo Nurmos on Ready Cashin tyttären valmentaja.

Kontiolla on ollut myös voitokas viikko, ja 200 voiton rajapyykki on ylitetty. Tarkalleen ykkösiä on 208. Päivi Kontion kirjanpidon mukaan 2020 on 33. vuosi, kun Jomppe on ajanut yli 200 voittoa.

Kontion ja Melkon työviikko jatkuu lauantaina Jägersron 75-raveissa. Exaudio Vici starttaa ykköskohteessa, joka on 2640m metrin matkalla ja volttilähetyksellä ajettava pronssidivisioona.

Exaudio Vici ei ollut oma itsensä toissa kerralla Solvallassa. Sen jälkeen pidettiin pieni tauko, tutkittiin ja treenattiin. Viimeksi ruuna oli taas oma hyvä itsensä ja voitti. Hevonen ei ole nopea alussa, mutta juoksuradalta se pääsee vapaasti matkaan. Hyvillä mielin lähdetään, mutta monta kovaa on vastassa. Varusteet ovat entiset”, Melkko kertoi.

Elian Web kilpailee kultadivisioonassa ja pääsee matkaan kakkosradalta. ”Eetu ei ollut 100-prosenttinen viimeksi ennen Eskilstunaa, siinä kävi varmaan pieni vilustuminen, siksi sitä starttia ei ajettu. Nyt on hyvä lähtöpaikka, mutta myös nämä lähdöt ovat aina kovia. Odotukset ovat hyvät, ja kenkien kanssa ajetaan”, Melkko sanoi. Hevosten matka Malmön suuntaan alkaa lauantainaamuna kello 6.