Åby Stora Prisin voiton myötä Midnight Hour varmisti paikkansa UET Trotting Masters -finaaliin Ranskaan. Finaali ajetaan lauantaina 9.9. Lentokuljetuksen varmistuttua Göteborgista Ranskaan varmistui myös Midnight Hourin osallistuminen finaaliin. Finaalin voittaja ansaitsee 180 000 euroa.

UET Trotting Masters -sarjan finaali ajetaan tänä vuonna Vincennesin raviradalla Ranskassa. Ennen Ranskan finaalia Midnight Hour kilpailee vielä Vermon Toto76-raveissa lauantaina 2.9. Sinne hevosta ilmoittaessa valmentaja Ossi Nurmonen ei ollut vielä päättänyt Ranskaan lähtemisestä.

”Silloin ei vielä ollut tietoa lentokuljetuksen varmuudesta, joka oli meille ratkaiseva tekijä. Emme olisi lähteneet maitse niin pitkälle reissulle. Olemme siis valmistelleet hevosen täysin normaalisti Vermoa ajatellen. Hevonen juoksi tänään (torstaina) kovemman treenin Vermoa varten”, Nurmonen kertoo Midnight Hourin viimekuulumiset.

”Se tuntuu ihan yhtä hyvältä kuin ennen Åbyn lähtöjä. Se oli oikein pörhäkkä treenissä. Vermon sijoituksella ei ole väliä Ranskan matkaa ajatellen, sinne lähdemme joka tapauksessa, jos hevosella on kaikki hyvin.”

UET Trotting Masters -finaalissa vastaan tulee Euroopan kovimpia hevosia, mukaan lukien Bold Eagle.

”Urheilumielellä lähdemme Ranskaan. Siellä sitten nähdään, minkälainen hevonen Bold Eagle on. Se voi voittaa vaikka 30 metrillä, mutta eihän sitä etukäteen koskaan tiedä. Minun valmennettavat eivät ole koskaan kilpailleet Ranskassa, tämä on elämys siinäkin mielessä”, Nurmonen kertoo.

Ranskaan lähdetään isolla joukkueella. Midnight Hour aloittaa matkansa Suomesta luultavasti jo keskiviikkona.

”Meiltä Tiina Nurmonen lähtee yksin hevosen kanssa matkaan. Ruuna matkustaa kiltisti, joten sen suhteen ei ole huolta. Hevonen lentää Göteborgista Tiinan kanssa perjantaina Ranskaan. Me muut lennämme suoraan Suomesta Ranskaan. Omistajatkin ovat tietenkin lähdössä mukaan.”

Midnight Houria ohjastaa Iikka Nurmonen, jolle kilpailu on ensimmäinen Ranskassa.

”Saa Iikkakin uudenlaisen kokemuksen. Hänen täytyy nyt opiskella Ranskan volttikin lähtöä varten.”

Kilpailevat hevoset varmistuvat ja lähtölista valmistuu keskiviikkona 6.9.