Ammattiohjastajien Euroopan mestaruudesta ajetaan keskiviikkona Oslon Bjerkessä ja torstaina Åbyn radalla Göteborgissa. Mestaruutta puolustava Suomen  Mika Forss aloitti Norjassa parhaalla mahdollisella tavalla voittaen ensimmäisen osakilpailun. Hän on ensimmäisen päivän jälkeen kilpailun kakkonen.

“Meni paremmin kuin kuvittelin. Tosin voittohevonen oli ainoa, jolla pystyi ajamaan kilpaa. Muilla piti vain taituroida sisäratareissuja ja kerätä mahdolliset pisteet. Hevoset olivat luokaltaan tyypillisiä ajajakilpailuhevosia. Näissä lähdöissä pitäisi olla tuplapalkinnot, jolloin hevoset olisivat laadukkampia, ja kuskien taidot tulisivat paremmin esiin”, Forss kommentoi Bjerken tapahtumia.

Voitto-ajokki oli Sprett Odin, joka pelattiin takarivin paikalta niukaksi suosikiksi. Se ja kakkonen, itävaltalaisen Hubert Brandstätterin ajama Lykkje Tveiten saivat saman ajan 26,9a/2100 metriä.

Toinen osalähtö sujui Forssilta jopa odotettua paremmin, kun Red’s Chipchip jaksoi kolmanneksi. Voiton vei hollantilaisen Rick Ebbingen ajama suosikki SK’s Spartacus ennen isäntämaan Eirik Höitomtia kakkossuosikki Elken Secret Lovella.

Kolmannessa lähdössä Mika Forss narutteli Arion Augustinun mailin kisassa kolmanneksi ruunan ennätystuloksella 13,9a. Voittaja oli saksalainen Michael Nimczyk Victor Hastrupilla. Toinen maalissa oli Espanjan Miguel Mestre Suner Tallahasseella. Molemmat menivät ennätyksensä 13,6a.

Neljännen lähdön ajokki Perfect Line ei yltänyt yhdeksättä sijaa korkeammalle, mutta Forssin johto säilyi kahden pisteen erolla Saksan Nimczykiin.

Viides osalähtö päättyi samaan sijoitukseen Banker’s Go:lla. Eirik Höitomt narutteli voittoon suosikki Support Kindnessilla ja nousi johtoon kotikentällään. Mika Forss ponnistaa toiseen päivään kakkossijalta, kolmannen sijan jakavat Hollannin Ebbinge ja Saksan Nimczyk. He ovat vain pisteen päässä Forssista.

Päivitetty to 28.6. klo 12.30: Ajajien EM-kisan pistetilanne ensimmäisen päivän jälkeen: 1) EirikHöitomt NO 58 pist., 2) Mika Forss FI 46 p. 3) Rick Ebbinge NL ja Michael Nimczyk DE 45 p. 5) Franck Nivard FR 35 p.