Eskilstunan maanantai sujui suomalaisittain hienosti. Mika Forss ajoi Ronaldo Malibun ja Quartam de Victorin voittoihin Dagens Dubbel -kohteissa. Mattias Djuse ohjasti Einari Vidgren Oy:n Gorgeous Eaglen sekä Einari Vidgren Oy:n ja Tero Lehterän Radetzkyn voittoihin.

Forss lähti Ronaldo Malibun kanssa vähän epäröivin mielin matkaan, kun alla oli laukkastartti. Mutta Ronaldo Malibu oli uudelle balanssilla ja pitävällä radalla oma itsensä. Se kiri vahvasti 35 000 kruunun voittoon ajalla 13,7a/2140m. Pia Huusarin valmentama Reverend Dred oli hyvä kakkonen. 3-vuotislähdössä Huusarin Street Dance (Zola Boko) otti kolmossijan.

Antti Veteläisen valmentama Quartam de Victor hallitsi V64-pelin päätöskohdetta. Forss ajoi voltin kakkosradalta keulaan, eikä voittajasta sen jälkeen ollut epäselvyyttä. Palkintotili karttui 35 000 kruunulla. Ykkönen oli toinen peräkkäinen.

Huippusukuinen Gorgeous Eagle (Bold Eagle – Orchidee d’Aunou 12,6a ja 2,3 milj.kruunua) aloitti uransa vakuuttavalla voitolla. 4-vuotias tamma kiri helposti ykköseksi ajalla 17,9/2140m.

Nean Oy:n kasvattama Radetzky runnoi johtavan rinnalta ykköseksi ajalla 16,0/2160m. Radetzky on aloittanut Djusen valmennuksessa kahdella voitolla. ”Radetzky oli tänään oikein hyvä. Sillä on aivan liian pieni voittosumma kykyihin nähden. Vähitellen voimme suunnata kohti V75-lähtöjä”, Djuse sanoi.