Perjantaina julkaistussa ST:n tiedotteessa kerrottiin, että Mika Haapakangas oli helmikuussa tavannut Bergsåkerin radan parkkialueella Lindesbergistä saapuneen Kent Anderssonin. Andersson oli mennyt hevosbussin hevostilaan, jossa viipyi 11 minuuttia. Sitten molemmat olivat lähteneet kotimatkalle.

ST oli saanut vihjeen, että Kent Andersson käy tekemässä nivelpiikityksiä, vaikka hänellä ei ole eläinlääkärin koulutusta. Tapahtumia Bergsåkerissa todisti kaksi ST:n kaksi turvallisuustarkkailijaa. He lähettivät edustajansa tarkastamaan hevosen, kun kuljetus saapui Uumajaan. Siellä todettiin, että hevosen toisesta etupolvesta valui verta. ST:n eläinlääkäri Antti Rautalinko kävi tutkimassa hevosen pari päivää myöhemmin. Hän ei havainnut arpia tai muitakaan jälkiä.

ST:n vastuuvaliokunta määräsi Kent Anderssonille kahden vuoden pituisen porttikiellon kaikille Ruotsin radoille, koska hän on tehnyt hevosille toimenpiteitä, jotka voivat aiheuttaa tarpeetonta kipua, eikä hänellä ole asianmukaista eläinlääkärin koulutusta. Mika Haapakankaalle määrättiin vastuullisena ammattivalmentajana 100 000 kruunun sakko hevosen epäasiallisesta lääkitsemisestä ja virheellisestä lääkekirjanpidosta. Tuomiosta on mahdollista valittaa Ruotsin raviurheilun ylituomioistuimelle.