Åbyn radan valmennuskeskus Balltorpissa tyhjenee hevosista syksyyn mennessä. Valmentajien on löydettävä uudet tilat toiminnalleen. Mikko Ahon hevoset ovat siirtyneet Bjertorpiin. Mikko ja Iina Ahon kotirata on nykyisin Axevalla.

Balltorp sijaitsee aivan Åbyn radan läheisyydessä. Ahon lisäksi myös Veijo Heiskanen toimii siellä valmentajana. Heiskanen ei vielä ole tehnyt päätöstä, mihin hänen hevosensa siirtyvät.

”Päätös oli helppo tehdä, vaikka tuntuu ikävältä jättää kaikki taakseen. Olen ollut Åbyn seudulla 20 vuotta, siellä ovat kaverit ja osa omistajista. Pitkään olen miettinyt, mitä tehdään. Minuun otettiin yhteyttä Axevallasta. Sain tarjouksen Bjertorpista ja hyväksyin sen”, Aho kertoo.

”Muutto on jo tehty, ja kaikki on selvää. Bjertorpissa on hienot valmennuspaikat. Minulla on nyt 21 karsinaa eli kolme 7-karsinan yksikköä. Hevosia on 16, joten tilaa on vielä. Meidät on otettu tosi hyvin vastaan. Täällä on myös hieno systeemi ajaa isossa porukassa muiden valmentajien kanssa. Aikataulut tähän homman toimivat. Erityisen ilahtunut olen pehmeästä hiekkaradasta, joka täältä löytyy”, Aho toteaa.

Myös Mikon tytär Iina muutti lisenssinsä Axevallaan. Iina Aho on menestyvä montéohjastaja, mutta myös kärrylähdöt luonnistuvat. Hän pyörittää talliarkea yhdessä isänsä kanssa.

Bjertorpin valmennuskeskuksen omisti aiemmin Åke Svanstedt. Hän myi tilan 2013, kun muutto USA:han tuli ajankohtaiseksi. Karsinapaikkoja Bjertorpissa on lähes 200. Ville Karhulahti on yksi Bjertorpissa valmentavista. Myös Richard ja Anders Svanstedt samoin Mimmi Elfstrand ja David Persson valmentavat siellä. ”David Perssonin hevoset menevät todella hyvän. Iina voitti juuri hänen hevosellaan montélähdön Axevallassa, joten yhteistyötä on monella rintamalla”, Aho jatkaa.