Stefan Melanderin valmentama ja Ulf Erikssonin ajama Milligan’s School kiri Solvallan kultafinaalin voittoon. Katja Melkon Elian Web laukkasi harmittavasti avauskaarteessa.

Jorma Kontio kannusti Elian Webin johtopaikalle. Taistelu oli jo ratkennut, kun Elian Web laukkasi. Handsome Brad sai sen jälkeen lahjaksi keulapaikan. Kun Västerboonthenews rymisteli rinnalle, Carl Johan Jepson luopui vetotöistä, mutta vain hetkeksi. Kierros jäljellä Handsome Brad painui taas tuulenhalkojaksi.

Handsome Brad hallitsi pitkään, mutta viimeisellä sadalla metrillä Milligan’s School vyöryi ohi ja vei 400 000 kruunua ajalla 11,6a/2140 metriä. Handsome Brad oli tosi hyvä kakkonen. 10-vuotias tamma Speedy Foxy Vicane kiri kolmanneksi ohi On Track Piratenin, jolla ei ollut paras päivänsä. Elian Web teki laukan jälkeen hyvän juoksun ja oli maalissa yhdeksäs.

“Laukkaan ei ollut mitään varsinaista syytä. Kovaa mentiin kurviin, ja annoin hevosen jo vähän jarruttaa. Se vain rulli yli. Olisi varmaan pitänyt ajaa vielä kurvikin reippaammin, kun hevonen juoksi ilman kenkiä. Turha ja harmittava laukka”, Kontio kertoi Hevosurheilulle.

Milligan’s School nousi viime vuonna ehdottomaan eliittiin. Se voitti Sundsvall Open Trotin ja oli kakkonen UET Trotting Masters -finaalissa, jonka Propulsion voitti.

Riina Rekilän Orlando otti arvokkaan kakkossijan 3-vuotiaiden tammojen Margaretas Tidiga Unghästserie -lähdössä. Ulf Ohlsson ajoi Classic Photon tyttären 150 000 kruunun hopeatilalle. Mattias Djusen Zolly (Zola Boko) vei voiton.

Daniel Redénin Double Exposure hallitsi Stoeliten-kisaa. Ulf Ohlsson tuurasi selkäsairasta Örjan Kihlströmiä kärryillä. Mihin Redén suuntaa seuraavaksi hienon tamman kanssa, selviää myöhemmin.