Hambokakkonen ja kaikkien aikojen nopein kaksivuotisravuri Mission Brief leikki odotetusti kissaa ja hiirtä lauantain kolmevuotiaiden tammojen Bluegrass Seriesin lähdössä.

Mission Brief etenee suunnitellusti kohti syksyn suurempia tehtäviä. Yannick Gingras ajoi Ron Burken suojatilla hiitinomaisesti 1.54.4 eli kilometriajassa 11,3 kylmässä lauantai-illassa sateisen viikon jälkeen pehmeähköllä Lexingtonin Red Milen radalla. Se juoksee ensi lauantaina Kentucky Futurityssä todennäköisesti tammojen lähdössä. Voitosta tuli 36 000 dollaria lisää Mission Briefin voittosummaan.

“Ron asian lopullisesti päättää, mutta luulenpa että hän päätyy tammojen kisaan”, kertoi Burken tallin ykkösmies Shannon Murphy.

Murphy ajaa useimmat maailman ehkä tämän hetken ykkösravurin harjoitukset, ja lämmittikin tamman lauantain kisaan.

“Mission Brief on nyt ME-kunnossa, se tuntui tänään fantastiselta. Kuitenkin tähtäin on enemmän kisojen voittamisessa, kuin ME:n teossa. Futurityä seuraa viikon päästä Breeders Crown Woodbinessa, ja tässä kohtaa on tärkeintä pitää tamma hyvällä mielellä. En tiedä ehtiikö kelikään lämmetä ja rata nopeutua tarpeeksi viikossa, mutta jos olot ovat hyvät, tamma pystyy kyllä menemään kovaa. Viime startissa Mohawkissa se olisi kyennyt menemään paljon kovempaa kuin 10,1, jos kuski olisi halunnut.”