Mikkelissä laukannut Missle Hill ei erehtynyt toista kertaa, vaan ravasi voittoon 5-vuotiaiden Kjell P Dahlströms Minne -lähdössä Mantorpissa. Ykköspalkinto oli 150 000 kruunua.

Cab Lane laukkasi. Ad Hoc tuikkasi kärkeen, ja Lewis Ale jäi toisen jonon vetäjäksi. Sitten tuli Missle Hill, joka meni kolmannen radan kiertelyn jälkeen toisella puolikkaalla keulaan. Zarenne Fas eteni toisen jonon vetäjäksi. Örjan Kihlströmin ajama Missle Hill hallitsi. Daniel Redénin suojatti voitti ajalla 11,5a/2140m.

Zarenne Fax pinnisti kakkoseksi, ja Mika Forssin ajama Inti Boko kiri kolmanneksi. Lewis Ale väsyi takajoukkoihin. ”Missle Hill lähti rauhallisesti, kun kokeilimme ajaa vedettävillä lapuilla, jotka olivat ylhäällä lähtötilanteessa. Minun teki mieli huutaa Örjanille, että vedä laput alas, mutta kyllä hän niin teki kierros ennen maalia. Missle Hill on poninkokoinen energiapakkaus”, Redén kehui.

Elitloppet-nelosella Sorbetilla oli eturivin uloin lähtörata avoimessa lähdössä. Dreammoko haki keulapaikan Generaal Biancolta. Örjan Kihlström ajoi ensin rauhassa kolmannella radalla, ja kannusti sen jälkeen Sorbetin johtohevosen rinnalle. Daniel Redénin Sorbet sai otteen maalisuoralla ja voitti varmasti ajalla 12,0a/2140m. Dreammoko oli hyvä kakkonen ja tauolta palannut Vincennes-voittaja Dear Friend kolmas. ”Örjan sanoi, että Sorbet ei ole ennen ollut lämmityksessä näin rauhallinen. Johtavan rinnalle oli helppo päästä. Sorbet ratkaisi kisan nopeudellaan. Se haluaa olla maalissa ykkösenä, eikä tee koskaan huonoa juoksua”, Redén sanoi.

Keira de Veluwe oli mukana 3-vuotiaiden tammojen Breeders’s Crown -sarjassa. Global Brilliance (S.J.’s Caviar) ampui keulaan. Jorma Kontion ajama Keira de Veluwe (Conway Hall) lähti kasiradalta myös reippaasti ja eteni johtavan rinnalle. Kun suosikki Barbro Kronos (Trixton) lähti etenemään, Kontio päästi sen toisen jonon vetäjäksi. Peter Untersteinerin Global Brilliance piti varmasti ykköseksi ajalla 14,1a/2140m. Barbro Kronos pinnisti kakkoseksi, Keira de Veluwe seurasi hyvin kolmanneksi. ”Keira on saanut nyt startteja ja mennyt eteenpäin. Jos meillä olisi ollut Untersteinerin kanssa lähtöpaikat toisinpäin, olisimme voittaneet”, Kontio uskoi. Kuusi parasta sai paikan semifinaaleihin.

Nurmoksen kriterium-kakkonen Brother Bill haki keulat uudelleen takasuoralla 4-vuotiaiden oriiden/ruunien BC-lähdössä. Kontion ajama From Aboven poika hapuili vähän ennen maalia, mutta piti ykköseksi ajalla 13,0a/2140m. Rinnalle kiertynyt Aetos Kronos ahdisteli tiukasti, mutta jäi kakkoseksi. ”Brother Bill vastasi hyvin. Se oli hyvä jo ekastartissa tauon jälkeen”, Kontio totesi.

Kontion tahdissa jatkettiin myös 4-vuotiaiden tammojen BC-kisassa. Hän säästi Stefan Melanderin Ganga Baen kirin loppusuoralle, ja Muscle Hillin tytär pinkaisi ykköseksi ajalla 13,1a/2140m. ”Ikäluokan ykköstammoja, jolla tähdätään seuraavaksi tammaderbyyn”, Kontio sanoi. La Plus Belle nousi kakkoseksi. Einari Vidgren Oy:n Grande Diva Sisu palasi Stosprintern-kisan voiton jälkeen radoille. Per Nordström tarjosi tarkan reissun toisessa ulkona. Ready Cashin tytär teki hienon juoksun ja otti kolmossijan. Nordström sanoi, että tamma tuli kilpailuun perustreenistä, eikä tähän tähdätty. Esitys oli siihen nähden hyvä, ja jatkoa odotetaan mielenkiinnolla.

Magnus Teien Gundersenin Elegant Ima hurmasi 3-vuotiaiden oriiden/ruunien BC-lähdössä. Maharajahin poika singahti keulaan, ja lähtö oli ajettu. Elegant Ima piti selvän eron muihin ja otti seitsemännen voittonsa ajalla 13,6a/2140m. Ura jatkuu ilman tappioita. Elegant Ima maksoi huutokaupassa 775 000 kruunua. ”Fantastinen hevonen, pitää oikein nipistää itseään, että tämä on totta. Ihastuin ensin sukutauluun, ja sitten kun näin pikaisesti hevosen, niin päätimme huutaa sitä, vaikka tulimme vähän myöhässä huutokauppapaikalle”, valmentaja-isä Geir Vegard Gundersen sanoi.