Ensi sunnuntaina, viikkoa ennen Prix d’Ameriqueta ajetaan montén merkittävin kilpailu Prix de Cornulier. Lähtölistalla on 18 hevosta, joista kaksi on muualla kuin Ranskassa syntyneitä.

Tosin molemmat ulkomaalaiset, Björn Goopin valmentama ja hänen äitinsä Annikan kasvattama, ori Reckless ja Italiassa syntynyt Traders ovat molemmat Ready Cashin poikia. Niin on myös Am Bloodstockin kasvattama ja omistama, Ranskassa syntynyt Canadien d’Am. Cornulierin voitti viime vuonna tamma Bellissima France, joka lähtee yrittämään toista peräkkäistä. Montéhirmu Bilibili oli viime vuoden kolmonen.

Tuplavoittajia Prix de Cornulierissa on useita, mutta triplaan on viimeisen 50 vuoden aikana yltänyt vain yksi hevonen, joka teki sen vuosina 2004 – 2006. Se on valtaisan uran tehnyt Jag de Bellouet. Ikävä kyllä Jag de Bellouet muistetaan parhaiten siitä, että se menetti Prix d’Ameriquen että Elitloppettin voitot 2006, kun sen dopingnäytteistä löytyi kipulääke diklofenakkia. Vuonna 2005 Jag de Bellouet voitti sekä Cornulierin että Ameriquen. Silloin Cornulierin kakkonen oli yllättäjä, Hambletonian-voittaja Scarlet Knight satulassaan Nathalie Henry.

Prix de Cornulier, 2700 metriä monté, palkintosumma 700 000 euroa:

1 Catalogne – Mathieu Mottier
2 Bohemian Rhapsody – Camille Levesque
3 Clara de Pontseuil – Pierre-Yves Verva
4 Be Mine de Houelle – Marie Bacsisch
5 Reckless – Jean-Yann Ricart
6 Vaquéro du Mont – Paul-Philippe Pioquin
7 Traders – Yoann Lebourgeois
8 Canadien d’Am – Franck Nivard
9 Aliénor de Godrel – Damien Bonne
10 Draft Life – Eric Raffin
11 Ulka des Champs – Anthony Barrier
12 Cyprien des Bordes – Jean-Loïc-Claude Dersoir
13 Best of Jets – Lolita Balayn
14 Udayama – Clément Frecelle
15 Athéna de Vandel – Adrien Lamy
16 Bilibili – Alexandre Abrivard
17 Attentionally – David Thomain
18 Bellissima France – Matthieu Abrivard