Esa Lahtisen, Janne Korven ja Jussi Hietalahden 2-vuotias ori Moon Bridge voitti lauantaina Ontario Sires Stakes Super -finaalin Woodbine Mohawk Parkissa. Åke Svanstedtin valmentama Moon Bridge kuittasi voitosta 112 500 CAD.

“Kun tämä varsa oli viikon vanha, soitin kummipoika Janne Korvelle ja sanoin, että tämän voisimme pitää kilpahevosena”, toinen kasvattaja Esa Lahtinen kertoi voittajahaastattelussa.

Hän kuvasi emätamma Classic Belleä hienoksi mutta ikäväksi käsitellä, ja jatkoi että sen varsat muuttuivat yleensä yhtä vaikeiksi ensimmäisen elinviikon jälkeen. EL Titanin poika Moon Bridge on poikkeus. Se on pysynyt mukavana ja yhteistyöhaluisena.

Moon Bridge aloitti kolmantena sisäradalla. Takasuoran puolivälissä se nousi johtaneen Port Perryn (Kadabra) tuntumaan. Varsat kamppailivat tosissaan loppusuoralla, ja ihan viimemetreillä sitkeä Moon Bridge sai otteen Port Perrystä. Voittoaika oli 12,0.

“Hieno ja miellyttävä orivarsa, joka on kuukauden huoltotauon jälkeen terävöitynyt entisestään”, kuski Dexter Dunn kiitteli.

Kemppi Stablesin ja Suojalampi Stablen kasvatti She Rocks Kemp (Kadabra) kiri hurjasti takapareista kolmanneksi 2-vuotiaiden tammojen finaalissa. Susanne Kerwoodin valmentama Jula Shes Magic (Kadabra) voitti Jody Jamiesonin ajamana ajalla 11,8, She Rocks Kemp meni 12,0.

Suomessa viikonloppuna vierailevan Steve Stewartin kasvattama Hambo-voittaja Forbidden Trade (Kadabra) voitti 3-vuotiaiden oriiden finaalin ajalla 10,5. Musta ori eteni puolimatkassa toiseen pariin ulkoradalla ja kaasutteli loppusuoralla varmaan voittoon, vaikka kärkipari Manatlas (EL Titan) ja All Wrapped Up (Anchangel) yrittivät parhaansa pistää vastaan.

“Meillä on ollut maaginen vuosi, joka ei ole ihan vielä lopussa. Muutkin sinnittelivät lopussa, mutta tämä on niin hyvä hevonen, että se yleensä hoitaa homman”, ohjastaja Bob McClure kiitteli.

Forbidden Traden voittosumma on 1 371 627 CAD, sillä on vuoden 13 startista 8 voittoa, 3 kakkosta ja 1 kolmassija.

Tästä linkistä lähtöjen videouusinnat.