Hevosurheilu kävi tsekkaamasssa Muscle Hillin muskeleita Southwind Farmilla. Megamenestyksen hankkinut siitosori muutti takaisin kotitilalleen kolmen Pennsylvaniassa käyttämänsä vuoden jälkeen.

Ja olivathan 11-vuotiaan Muscle Hillin muskelit edelleen kunnossa, vaikka ori ei olekaan sellainen lihaskimppu kuin isänsä Muscles Yankee.

Muscle Hillin muskelit näkyvät enemmän jälkeläistilastossa. Mitä muuta voidaan kuin ihastella faktaa, että sen viisi poikaa juoksee Hambletonianin karsinnoissa, joukossa suureksi suomalaistoivoksi kasvanut Long Tom eli Tomppa, kuten sen omistajat Esa Pehkonen ja Kim Vörlin Muscle Hillin Reijo Liljendahlin löytämää ja osittain valmentamaa poikaa kutsuvat.

Muscle Hill voitti itse kilpailut Breeders’ Crown, Walnut Hall Cup, International Stallion Stake, Peter Haughton Memorial, New Jersey Sire Stake, American National, Stanley Dancer Trot, Kentucky Futurity, Hambletonian, Canadian Trotting Classic, World Trotting Derby. Siinä riittää jälkeläisilläkin töitä lyödäkseen isänsä saavutukset.

Muscle Hillillä on myös viisi tytärtä Hambletonian Oaksissa, neljä poikaa 2-vuotiaiden Peter Haughton Memorialissa ja neljä tytärtä 2-vuotiaiden tammojen Jim Doherty Memorialissa.

“Muscle Hill on äärettömän älykäs hevonen”, kansainvälisen ykkösoriin hoitamisen elämäntyökseen saanut Charlie kertoi.

Muscle Hillin jälkeläiset 5.8. Meadowlandsin pääkilpailuissa

Hambletonian

Southwind Woody

Long Tom

Jake

What The Hill

Southwind Cobra

Hambletonian Oaks

Southwind Avanti

Dream Together

Ariana G

Feed Your Head

Dream Baby Dream

Peter Haughton Memorial, 2-v.

Hill Street

You Know You Do

Maxus

Bautista

Jim Doherty Memorial, 2-vuotiaat tammat

Vivaucious Allie

Manchego

Lily Stride

Front Circle