Onkel Investin omistama Nadal Broline jatkoi voitokasta menoa Åbyn kultadivisioonassa. Reijo Liljendahlin valmentama ruuna pinkaisi Erik Adielssonin ajamana mailin aikaan 10,6a. Nadalin voittosumma meni yli kuuden miljoonan kruunun. Lisää suomalaismenestystä saatiin Klass I:ssä, jossa Mika Vihelän Martin de Bos taisteli voittoon.

Spekulointia käytiin, pystyykö Nadal Broline pitämään ykkösradalta keulat. Vastaus oli: Pystyi ja varmasti, vaikka Västerboonthenews yritti haastaa. Vauhti pysyi reippaana koko matkan, ja 10-tulos tuli helposti. Peter Ingvesin ajama Turno di Azzurra kiri kakkoseksi. Mikko Ahon ikinuori Art On Line seurasi komeasti kolmanneksi. Tulos 11,2a sivuaa 11-vuotiaan Art On Linen ennätystä.

“Nadal Broline ravaa uskomattoman kevyesti ja hienolla tekniikalla. Luulin, että toinen puolikas mentiin 14-vauhtia, mutta se olikin vain reilun sekunnin hitaampi, mitä avauspuolikas. Ei voi kuin ihailla Nadalia”, Adielsson sanoi.

Martin de Bos näytti taistelijanluonteensa Klass I:ssä. Kim Erikssonin ajama ja Petri Puron valmentama 4-vuotias Maharajahin poika joutui taivaltamaan johtohevosen rinnalla. Martin de Bos tsemppasi leijonanlailla ja pinnisti 125 000 kruunun voittoon ajalla 13,9a/2140 metriä. “Martin de Bos on kehittynyt kauden aikana ja on nyt parempi, mitä Derbykarsintojen aikaan. Vielä, kun saamme lisää nopeutta, niin menestystä tulee edelleen. Radat ovat Etelä-Ruotsissa niin hyvät, että ajamme varmaan seuravaksi tammikuussa”, Puro sanoi.

Martin de Bos -teksti päivitetty klo 20.00