Lisää suomalaisväriä saatiin  Elitloppetiin, kun Onkel Investin omistama ja Reijo Liljendahlin valmentama Nadal Broline pinkoi voittoon Algot Scotts Minne -lähdössä Åbyssä. Voittaja sai paikan Elitloppetiin, mutta valmentaja ei ainakaan heti varmistanut osallistumista.

Nadal Brolinen edestä selät karkasivat, ja ruuna jäi lopulta ravaamaan johtohevosen rinnalle. Nadal Broline on tosi vahva. Se kukisti johtaneen Giveitgasandgon ja voitti Ulf Ohlssonin ajamana tuloksella 10,4a/1609 metriä. Suosikki Day Or Night In laukkasi. “Nadal Broline on minulle vähän kuin kaveri. Hevonen merkitsee minulle paljon. Minulla oli hyvä fiilis jo ennen lähtöä”, Liljendahl sanoi. “On kovaa sanoa kieltäytyvänsä Elitloppet-kutsusta, mutta ennen kuin vastaamme, keskustelen omistajan kanssa”.

Tammojen Drottning Silvias Pokal aloitti V75-kierroksen. Feed Your Head veti järjetöntä vauhtia kärjessä (500m 06,1 ja 1000m 08,5) ja väsyi. Sen taakse jäi Peter Ingvesin Tropicana Ås. Örjan Kihlström ajoitti Dibaban kirin oikein, ja valjakko eteni vakuuttavasti ykköseksi Ruotsin ennätysajalla 11,4a/2140 metriä.

Pokaalifinaalit olivat SRF Stablen ja Örjan Kihlströmin juhlaa. Hambletonianin voittaja Perfect Spirit hallitsi Kungapokalenia. Vaikka Andover Hallin poika painoi hieman liikaa ohjille, se piti varmasti ykköseksi ajalla 11,1a/2140 metriä. Kihlströmillä oli helppo työ ajaa toinen suurvoitto. Mika Forss kannusti Who’s Whon johtohevosen rinnalle jo alkumatkalla. Pasi Aikion valmennettava kesti  hyvin neljänneksi.

Brad de Veluwen poika Handsome Brad näytti parasta osaamistaan 5-vuotislähdössä. Se pinkaisi johtohevosen takaa voittoon ja sivusi ME-aikaa 11,7a/2640 metriä. Rajesh Face kesti keulasta kolmanneksi. Diamanten ei ollut parhaimmillaan ja jäi kuudenneksi.

Carl Johan Jepson ja Handsome Brad lipuivat varmoin ottein ykköseksi. Kuva: ATG Live

Päivitetty Kungapokalen