Niko Kärnää ei ole sitten kesäkuun nähty ajavan kilpaa Suomen raveissa. Jos ihmettelette miksi, niin syy löytyy Amerikasta.

Niko Kärnä, 23, on ehtinyt työskennellä nyt kolme kuukautta ruotsalaisvalmentaja Lucas Wallinin tallissa New Egyptissä New Jerseyssä.

Torstaina Kärnä sai iloita Wallinin kolmen voiton päivästä Harrah`s Philadelphian raveissa.

Andrew McCarthy ajoi Mario Mazzan omistamat Southwind Farmsin 2-vuotiaan kasvatin Rock My Musclesin  (Muscle Hill – Miss Caviar – SJ`s Caviar) ja Hanover Shoe Farmsin 4-vuotiaan kasvatin Stealth Hanoverin  (Andover Hall – Secret Credit – Credit Winner) totosuosikkeina voittoihin. Valmentajan yhdessä Steve Organin kanssa omistama Tour De Lindy  (Lucky Chucky – Alcarine – Revenue S) voitti puolestaan Corey Callahanin ajamana ja sekin totosuosikkina.

Wallinin tallit ovat legendaarisella Stanley Dancerin entisellä valmennustilalla harjoitusradan toisella puolella Marcus Melanderin talleista.

Wallinin valmennuksessa on 20 hevosta. Hän aloitti kaksi vuotta sitten. Viime vuosi oli hänen ensimmäinen ehjä kausi USA:ssa. Se tuotti kilpailutilaston 110: 18-10-16 ja 183 712 dollaria palkintoja. Hänellä on ollut varsasta asti mm. Reima Kuislan nyt 3-vuotias Dont Press Send. Se juoksi viimeksi elokuussa koelähdössä toiseksi Harrah`s Philadelphiassa.

Tänään perjantaina Wallin ajaa itse kilpaa Yonkersin 2-vuotiaiden NYSS-lähdössä 77 000 dollarin palkintopotista kovassa seurassa Quiksilvr Bluechipillä (Credit Winner-Sea Raven).

Lucas Wallin Dont Press Send Totofoto

Lucas Wallin ja Dont Press Send runsas vuosi sitten New Egypt Farmsilla. Kuva: Totofoto