Niko Kärnä sai pikakomennuksen lainakuskiksi perjantaina Harrah’s Philadelphian raveissa ja hyppäsi Monteverdin jenkkikärryille.

Suomalainen teki nopeasti tuloksekasta tuttavuutta Eric Fosterin valmentamaan ravuriin. Radalta seitsemän lähteneellä hevosella hän ajoi alun viisaasti tunnustellen joukon viimeisenä, paranteli takasuoralla sisäkautta asemiaan ja avasi pellit loppusuoralla.

Monteverdi (Cantab Hall – Cameo Credit – Credit Winner) lensi viimeiset metrin open stretchiä pitkin todella hurjalla nopeudella. Se ennätti maaliin kolmanneksi edellään vain Filled Donut ja Baximum. Kolmas palkinto tuotti 1 320 dollaria.

“Tämä tuli minulle vähän kuin ennenaikaisena synttärilahjana”, Niko kommentoi. Hän täyttää lauantaina 23 vuotta.

Suomalaiskuskin ja 4-vuotiaan ruunan sijakerroin 9,40 kertoo yllätyssijoituksesta.

Tulokset täältä.

Kärnän piti alun perin ajaa samana iltana aivan toisella raviradalla Freeholdin raveissa, mutta hänen ajokkinsa Lucas Wallinin valmennustallista Found My Sloan oli joutunut jäämään pois.

Wallin itse ajoi Mario Mazzan omistaman ja Southwind Farmsin kasvattaman Rock My Musclesin (Muscle Hill – Miss Caviar – Sj`s Caviar) kolmanneksi 2-vuotiaiden oriiden ja ruunien The Super Bowl Simpson Stakesin divisioonassa. Se ansaitsi 5 760 dollaria.

Myöhemmin perjantaina USA:ssa nähdään lisää suomalaisväriä The Red Milen ravien Bluegrass-lähdöissä, kun 2-vuotiaat tammat Ma Was Right ja Speed Titan pääsevät näyttämään vauhtinsa punaisella hiekalla lähdöissä 5 ja 10. Lähtölistat täältä.

Niko Kärnä ajoi Monteverdillä alun viisaasti joukon hännillä tuntumaa hakien. Kuva live streaming