Franck Nivard otti helpon voiton Uprincella.
Franck Nivard otti helpon voiton Uprincella.Kuva: Gerard Forni

Nivardin vinkki piti Enghienissä

Pariisin huippukuskilla Frank Nivardilla ei ollut vaikeuksia voittaa Enghienin kesän kansainvälistä 2150 metrin ryhmälähtöä.

Nivard suositteli haastattelijoille jo etukäteen voittajaksi ajokkiaan Uprince. Edellisen juoksunsakin se olisi hänen mukaansa voittanut, ellei olisi laukannut. Tasan vuosi sitten se sijoittui samassa Enghienin kilpailussa Prix de New York toiseksi.

Voittajakerroin oli vain 2,40.

Voittotulos oli 12,2a ennen niin ikään takarivistä lähtenyttä Fabrice Soyloyn tallin Princess Grifiä ja Roberto Andreghettiä. Eturivistä radalta kuusi startannut Roxana De Barbray/ G. Gelormini otti yllätyskolmosen. Soyloyn tallin Beckman oli jäänyt pois.

Juhannussunnuntaina Pariisissa kilpaillaan suuret ravit Vincennesissä. Prix Rene Ballieren voittajaa odottaa 90 000 euroa. Ennakkolistalla ovat Enghienin kisan kakkonen ja kolmonen, mutta ei voittaja Uprincea.

Enghienin quinte-lähdössä  suomalaisen Satu Liitiäisen Pariisissa hoitama 9-vuotias ruotsalaisori Nantucket (Viking Kronos - Malabar Lady) juoksi voittoon ruotsalaisvalmentaja Sofia Aronssonille. Hän pitää tallia Ranskassa kuuluisassa vanhassa Charlie Millsin tallissa kuin myös Ruotsissa.

Franck Ouvrie ajoi Nantucket tuloksella 14,6 Prix Des Invalidesissa voittoon 2875 metrin tasoituksessa 25 metrin takamatkalta. Voittajakerroin oli  17,90.