Solvalla tarjoili tiistai-iltana 12 kolmivuotislähtöä, kun Svenskt Trav-Oaksin ja Svenskt Trav-Kriteriumin finaalipaikosta kisattiin. Katri Lindgrenin kasvattama ja Onkel Invest Oy:n omistama No Limit Queen voitti tammakriteriumin karsinnan. Einari Vidgren Oy:n Djokovic otti kakkossijan kriterium-karsinnassa ja nähdään myös finaalissa.

Loppukilpailut ajetaan sunnuntaina 29. syyskuuta. Tammakriteriumin ykkönen on 1,4 miljoonaa kruunua ja kriteriumin 2 miljoonaa. Palkinnot tuplaantuvat, jos voittaja kuuluu premiechansen-järjestelmään.

Näin ajettiin karsinnat:

Svenskt Trav-Oaks – karsinnat

Daniel Redénin tallin tahtiin aloitettiin tammakriterium-karsinnat. Alaska Kronos (Trixton) kiri Örjan Kihlströmin ajamana ykköseksi ajalla 13,3a/2140m. Mellby Harissa (Maharajah) oli kakkonen ja vei toisen finaalipaikan.

Kakkoskarsinnassa jatkettiin Kihlström-Redén -kaksikon merkeissä. Kihlström kierrätti Diana Zetin toisen jonon vetäjäksi. Hard Livinin tytär ratkaisi lopussa varmasti ja voitti ajalla 13,4a/2140m. Gina Mearas (Cantab Hall) sujahti toisesta sisältä kakkoseksi. Jasmine de Veluwe (Up And Quick) ei pystynyt takaa nousemaan kärkitaistoon.

Kolmannessa karsinnassa saatiin yllätys, ainakin pelaajille. Jorma Kontio tarjosi tarkan juoksun Ganga Baelle, joka eteni toista rataa pitkin kärjen taakse. Stefan Melanderin valmentama Muscle Hill -tamma kiri ykköseksi ajalla 13,6a/2140m. Kontio on nyt ajanut kolme kertaa tätä Stall Courantin tammaa ja voittanut joka kerta. Heavenly May (Yarrah Boko) oli kakkonen. Grande Diva Sisu (Ready Cash) kiri toisesta ulkoa jo kärkeen maalisuoran alkupuolella, mutta veto ei ihan riittänyt, sijoitus oli neljäs.

Dontlooseallmoney kiri väkevästi neljännen karsinnan voittoon. Jim Oscarsson ajoi kasvattamansa ja omistamansa Bold Eaglen tyttären ykköseksi ajalla 14,5a/2140a. Kentin Day (Ken Warkentin) pujotteli kakkoseksi. Hannu Korven Janis Joplin Boko (Zola Boko) jäi pois, syynä oli yskä.

Viidennessä karsinnassa saatiin juhlia suomalaisvoittoa. Katri Lindgrenin kasvattama ja Onkel Investin omistama No Limit Queen kiri ykköseksi. Goop käänsi Trixtonin tyttären hyökkäykseen takasuoralla, ja voitto tuli ajalla 14,6a/2140m. Peter Ingvesin ajama Golden Girl D.T. (Pojke Kronos) nousi kakkoseksi ja pudotti suosikki Zollyn (Zola Boko) pois finaalista. ”Nyt ajoimme ilman takakenkiä, ja se varmasti auttoi. No Limit Queen on hyvä hevonen ja kehittynyt paljon. Se sai käyttää nopeuttaa, kun toinen ja kolmas puolikas mentiin rauhallisesti”, Goop sanoi.

Kihlström-Redén -kaksikko otti kolmannen voiton viimeisessä karsinnassa. Award Kronos (Father Patrick) meni lähtösuoralla keulaan. Mad Princess (Nu Pagadi) nousi haastamaan lopussa, mutta Award Kronos piti ykköseksi ajalla 14,7a/2140m.

Svenskt Trav-Oaks -finaali
2140m – 1. palk. 1,4 miljoonaa kruunua
1 Ganga Bae
2 Diana Zet
3 Award Kronos
4 No Limit Queen
5 Alaska Kronos
6 Heavenly May
7 Kentin Day
8 Golden Girl D.T.
9 Dontloosallmoney
10 Mad Princess
11 Mellby Harissa
12 Gina Mearas

Svenskt Trav-Kriterium -karsinnat

Suursuosikki Power (Googoo Gaagaa) hallitsi ensimmäistä kriterium-karsintaa. Robert Bergh ajoi keulaan avauspuolikkaan jälkeen. Voittotulos oli 14,0a/2640m. Brother Bill (From Above) seurasi johtavan takaa kakkoseksi.

Adrian Kolgjinin Ubiquarian Face oli omaa luokkaansa toisessa karsinnassa. Joke Facen poika painui keulaan ja piti paikkansa, vaikka prässiäkin tuli. Ubiquarian Face voitti ylivoimaisesti ajalla 13,3a/2640m. Usain Töll (Googoo Gaagaa) kiersi takaa kakkoseksi ja finaaliin. Nurmoksen Civilon (Orlando Vici) joutui lähtemään aikaisin kolmannelle radalle ja oli maalissa neljäs.

Kolmas karsinta sujui Bythebookin ja Erik Adielssonin komennossa. Googoo Gaagaan poika painoi keulassa hieman liikaa ohjille, mutta kesti varmasti ykköseksi ajalla 14,2a/2640m. Staro Nashville (Sebastian K) pinnisti johtavan takaa lähellä, muttei ohi. Kakkospaikka toi finaalilipun.

Norjasta saapunut Marvellous Tooma (Dream Vacation) kiri vahvasti voittoon neljännessä karsinnassa. Ulf Ohlsson ajoi Frode Hamren valmennettavaa. Exodus Brick (Make It Happen) pinkaisi sisäratareissun jälkeen kakkoseksi. Suosikki Global Adventure (S J’s Caviar) taipui johtopaikalta. Mika Forssin ajama Dante Godiva (Up And Quick) nousi kirikaistalle, muttei edennyt yhtään ja taipui taustalle.

Lähellä suomalaisvoittoa oltiin viidennessä karsinnassa. Mattias Djuse ajoi Einari Vidgren Oy:n Djokovicin johtopaikalle. Bold Eaglen poika taisteli hyvin, mutta Adrian Kolgjinin Upset Face (Joke Face) vyöryi lopussa ohi ja voittoon ajalla 14,2a/2640m. Upset Face teki kovan juoksun. Se laukkasi alussa ja kiersi sen jälkeen johtohevosen rinnalle. Djokovic oli tosi hyvä kakkonen ja otti finaalipaikan. Nurmoksen Gargamel Sisu (Classic Photo) sijoittui kolmanneksi.

Viimeisessä karsinnassa nähtiin todennäköinen kriterium-voittaja. Jerry Riordanin Aetos Kronos viiletti avauskierroksen 10,9-kyytiä. Se ei lopussa painanut, vaan Örjan Kihlströmin ajama Bold Eaglen poika irtosi vakuuttavaan voittoon ajalla 13,9a/2640m.  Criterion (Jocose) kiersi kakkoseksi ja finaaliin.

Svenskt Trav-Kriterium -finaali
2640m – 1. palk. 2miljoonaa kruunua
1 Upset Face
2 Marvellous Tooma
3 Power
4 Ubiquarian Face
5 Aetos Kronos
6 Usain Töll
7 Brother Bill
8 Exodus Brick
9 Bythebook
10 Djokovic
11 Criterion
12 Staro Nashville