Norjassa on päädytty ajamaan kaikki ikäluokkafinaalit samana kilpailupäivänä. Loistosuoritukset seuraavat toisiaan niin tiiviissä tahdissa, että yksittäiset huippujuoksut eivät saa ansaitsemaansa huomiota. Hillary B.R:n ennätystulos 11,9a on siitä hyvä esimerkki. 

Ikäluokkamaraton alkoi 3-vuotiaiden kylmäveristen tammakriteriumilla. Per M Hvattumin Stas Eldi (Joker Elden) kiri 500 000 kruunun voittoon ajalla 26,8a/2100.

Nelivuotiaiden lämminveristen tammaderbyllä jatkettiin. Superlahjakas Hillary B.R. (Muscle Hill) kiersi johtoon kierroksen juoksun jälkeen ohi tallikaveri Blueridge Sunin (Revenue). Magnus Teien Gundersenin ajama Hillary oli täysin ylivoimainen ja vei premiechansenin myötä 2 miljoonan kruunun voiton uudella Norjan ennätyksellä 11,9a/2100m. Hillary jatkaa ilman tappioita 15 kilpailun jälkeen ja on maksettu UET GP -kisaan. 

Nelivuotiaiden kylmäveristen tammaderbyssä saatiin yllätysvoittaja. Per Oleg Midtfjeld kannusti pienen, mutta pippurisen Dale Annen (Moe Svarten) sisäpareista 750 000 kruunun voittoon ajalla 26,9a/2100m. 

Erlend Rennesvikin ajama ja valmentama Lady Ann (Credit Winner) oli paras 3-vuotiaiden lämminveristen tammakriteriumissa. Se kiri lopussa ohi suosikkien ja nappasi 750 000 kruunua ajalla 14,6a72100m. Voittajan emä Peaceful Way 09,5 voitti urallaan 3 miljoonaa dollaria ja juoksi 2-vuotiaana ME-tuloksen. Sillä on oma tammojen 2-vuotiskilpailu Kanadassa. 

Kolmivuotiaiden kylmäveristen kriteriumissa Tjomslandin talli otti kaksoisvoiton. Öystein Tjomslandin ajama Grisle Odin G.L. (Moe Odin) rutisti johtavan rinnalta 500 000 kruunun voittoon ajalla 26,7a/2100m. Tallikaveri Havglimt (Moe Odin) laukkasi alkumatkalla, mutta eteni vielä vahvasti kakkoseksi. Grisle Odin G.L. kilpaili elokuussa Ruotsin kriteriumissa, mutta kasiradalta juoksusta tuli liian vaikea, ja sijoitus oli kolmas. 

Lämminveristen kriteriumin vei Henry Rorgemoenin omistama ja valmentama Custom Colt (Offshore Dream), jota ajoi ensi kertaa nuori Svein Ove Wassberg. Suosikki Magnus Teien Gundersenin Iggy B.R. (Trixton) laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen ja hylättiin. Jo verryttelyssä oriin askellus antoi varoitusmerkkejä. 

Tallikaveri Ivan B.R. (SJ’s Caviar) punnersi väkisin takasuoralla johtoon isä Geir Vegard Gundersenin kannustamana. Lopussa askel alkoi painaa, ja takahevoset rynnistivät kärkitaistoon Te Amo Corazonin (Trixton) johdolla. Sen rinnalla kamppailivat Photo Fighter (SJ’s Photo) ja Custom Colt, joka osoittautui sitkeimmäksi siitä huolimatta, että ravilla pysyminen tuotti kuskille hikisiä hetkiä. Voittoaika oli 14,0a/2100m. Custom Coltin voittajakerroin oli 21,6. Te Amo Corazon oli toinen samalla ajalla ja Photo Fighter kolmas tuloksella 14,1a. Voittaja kuittasi 750 000 Norjan kruunua.

“Custom Colt itseasiassa laukkasi lähtötohinassa. Se jännittyi niin kovasti, että kopsi jalkoihinsa. Jouduimme kauemmas parijonoon kuin olin toivonut. Loppukaarteessa ravilla pysyminen oli taas taiteilua, mutta suoralle päästyämme tajusin, että me voimme voittaa. Viimeset kymmenet metrit ajettiin  voitosta, ja riskillä. Tällä kertaa se onnistui!” ensimmäisen ikäluokkavoittonsa ajanut Wassberg riemuitsi. 

Henry Rorgemoen on tullut tunnetuksi myös nelivuotiaan Catherine’s Chevyn (Catherine’s Cavalli) 12,1a ja 2,3 milj.nok omistaja-valmentajana. Ori voitti 3-vuotiaana 8 kertaa ja oli 6 kertaa kakkonen 16 startista, joita ajettiin Solvallaa ja Vincennesiä myöten. Rorgemoenin tallissa on yhteensä viisi 2 – 4-vuotiasta lämminveriravuria.

Vähemmän dramaattinen ei ollut seuraava lähtö, kylmäveristen derby. Åsbjörn Tengsareid ajoi Tjomslandin tallin Rappstjernenin ykkösradalta keulaan ja lisäsi kaasua sitä mukaa kuin matka eteni. Jan Roar Mjölneröd piti Tangen Tryggin johtavan rinnalla ja pakotti Öystein Tjomslandin ohjastaman Nordsjö Odinin taivaltamaan viimeisen puolikkaan kolmatta rataa.

Nordsjö Odin ohitti Tangen Tryggin loppukaarteessa ja sai suoralla otteen tallikaveri Rappstjernenistä, mutta joutui vielä vastamaan Örjan Kihlströmin ajaman B.W. Runen tuliseen spurttiin. Viimeisillä metreillä Nordsjö Odinin pää heilahti kuin laukka-askeleessa, mutta jalat polkivat ravia derbyn suosikkivoittoon. Voittotulos oli 25,3a/2600m ja palkinto 750 000 kruunua. “Mahdoton suoritus, en osaa siitä muuten kuvailla”, huokaisi kasvattaja Rune Erga. Tjomslandin tallin kylmäverisille päivä oli loistava. Kriteriumissa tuli kaksoisvoitto ja derbyssä ykkös- ja kolmossijat. 

Bjerken sunnuntaipäivä huipentui lämminveristen derbyfinaaliin. Geir Vegard Gundersen karautti Max Bradyllä (Cantab Hall) keulaan ohi tallikaveri Noble Superbin (Maharajah). Maalisuoralla nähtiin tasainen kamppailu. Max Brady taisteli leijonan lailla ja piti ykköseksi. Premiechansen tuplasi ykkösen, joka oli 2 miljoonaa kruunua. Voittoaika oli 14,5a/2600m. Vain 120 000 kruunun (12 000 euroa) voittosummalla finaaliin lähtenyt Eye Of The Tiger (Zola Boko) kiri aivan rinnalle ja oli kakkonen. Noble Superb ei saanut kiritilaa ja oli kolmas maalissa. 

Gundersenin hevoset ovat mukana UET Grand Prix:iin maksetuissa hevosissa. ”Tämä oli kuudes derbyvoittoni, ja aina se tuntuu yhtä hienolta. Loppusuoran alussa tuntui, ettemme voita, mutta Max Brady tsemppasi hienosti”, Geir Vegard Gundersen kuvaili.