Fabrice Souloylle langetettiin kobolttidopingista 10 vuoden kilpailukielto ja 500 000 Norjan kruunun sakko alkuvuodesta 2018. Viime viikolla Ranskan keskusjärjestö myönsi Souloylle valmennuslisenssin. Tänään Norjasta kerrottiin, että sakko on yhä maksamatta.

Sulkysportin haastattelema Norjan keskusjärjestö DNT:n pääsihteeri Svein Morten Buer vahvisti uutisen paikkansapitävyyden. Hän kertoi, että talousosasto on tehnyt voitavansa, mutta perinnän mahdollisuudet ovat rajatut Pohjoismaiden ulkopuolella.

Buer ryhtyi toimiin, kun kävi ilmi, että Souloy saa jälleen valmentaa Ranskassa. Sakkovelka Norjaan ei vaikuttanut Ranskan keskusjärjestön päätökseen.  Buer otti yhteyttä UET:n puheenjohtajaan Marjaana Alaviuhkolaan, joka kutsui UET:n hallituksen ylimääräiseen kokoukseen huomenna keskiviikkona.

“Huomisessa kokouksessa selvennetään yhteistä toimintalinjaa. UET on lähettänyt jäsenmaille kirjeen, jossa huomautetaan että Norjan valitustuomioistuimen päätöstä pitää noudattaa kaikissa muissakin UET-maissa. Huomenna nähdään, miten kokouksessa käy”, Buer kertoi Sulkysportille.

“Olen kutsunut tänään iltapäivällä kokoon pohjoismaiset päättäjät varmistaakseni, että Souloyn saama rangaistus on voimassa kaikissa Pohjoismaissa”, hän lisäsi.

“Fabrice Souloyn hevoset eivät saa kilpailla Norjassa, mutta sen lisäksi sääntömme kieltävät norjalaisilta lisenssinhaltijoilta kaiken yhteistyön hänen kanssaan. Se on rangaistavaa, riippumatta onko sakko maksettu vai ei.”

Souloy sai Norjassa kilpailukiellon, joka päättyy 12.9.2026.

Norjalainen Trav og Galopp-Nytt kertoo, että italialainen valmentaja Gennaro Casillo on maksanut sakkonsa, jotka sai Urlo Dei Ventin positiivisen dopingnäytteen vuoksi 2018. Nettisivuston mukaan Souloyn sakon lisäksi maksamatta on norjalaisen Atle Hamren 459 049 Norjan kruunun velka DNT:lle oikeuskuluista vuodelta 2013, kun hän hävisi valituskäsittelyn elinikäisestä kilpailukiellostaan.

Linkki juttuun, Souloy sai lisenssin takaisin