Örjan Kihlström villitsi Solvallan vannoutuneet ihailijansa Sweden Cupin finaalissa ajamalla Volsteadin voittoon huimalla tuloksella 9,3a.

Stefan Melanderin valmentama Volstead oli pitkään Elitloppet-ehdokkaana, mutta laukka viimeistelykilpailussa Gävlessä sai sen osallistumaan Sweden Cupiin.

Tuloksena oli kaksi upeaa voittoa, karsinnassa millimetripelillä ja finaalissa kuolemanpaikalta väkevästi loppuun asti jaksaen.

Joukkoa veti Västerbo HighFlyer, joka nöyryytti keväällä itseään Nunciota Solvallassa, mutta nyt Melanderin oli vuoro ottaa makea revanssi Volsteadilla.

Volstead juoksi voittaessaan karsinnan 9,7a ja finaalissa siis 9,3a. Hurja päivä siis. Jenkkiori Cantab Hallin jälkeläinen ansaitsi päivän aika yhteensä 700 000 kruunua.

Ringostarr Trebb ja Wim Paal vahvistivat hyvää Sweden Cup -menestystään juoksemalla nyt kolmanneksi. Kolmen peräkkäisen vuoden menestys finaalissa on tuonut sijat 1, 4, 3 Holger Ehlertin valmentamalle taistelijalle.

Kaj Widell kannusti Spitcam Jubbin hyvään yritykseen finaalissakin. Palkintona neljäs sija.

Elitloppet-viikonlopun päävieraan Bold Eaglen omistajan Pierre Pilarskin toinen hevonen Buzz Mearas menetti pelinsä laukkaan finaalissa. Samoin kävi italialaisvieras Trendy O.K.:lle.

Tulokset ST:n sivuilla täällä.

 

Lisää teemasta: Elitloppet