Suomalaishevosista sekä Get On Up että Sundsvik Mayday nappasivat Oslo Grand Prix -viikonlopun avajaispäivänä kakkossijat. Stone Capes Nasty oli lähtönsä seitsemäs. 

Get On Up Stablen omistama ja Media Stablen Oy:n kasvattama Get On Up teki vahvan juoksun stayerlähdössä. Sen loppusuoran kiri oli väkevä, muttei kuitenkaan riittänyt ykköseksi ehtineelle Sandsjöns Igorille.

Kahdeksanvuotias Get On Up siirtyi Petrin Puron valmennuksesta Knud Mönsterille Tanskaan vuonna 2014.

“Tamma sai ihan hyvän juoksun, mutta ensimmäiset kaksi kierrosta juostiin vähän liian hiljaa. Se lopetti tänään todella hyvin”, valmentaja kommentoi.

Bjerkeen kilpailua katsomaan oli saapunut myös hevosen osaomistaja ja -kasvattaja Jari-Pekka Rättyä.

“Aika kauas tamma jäi ensin, ja juoksi alkuun pitkin sisärataa, joka ei vetänyt. Siitä sitten toiselle, jossa edessä oli myös vetämättömät selät. Täytyy olla todella tyytyväinen, että hevonen tällaisissa raveissa lopettaa tuolla tavalla”, Rättyä kommentoi.

Veijo Heiskasen valmentama ja Hard Head Stablen omistama Sundsvik Mayday oli kuudennen lähdön toinen, keulajuoksulla voittaneen Mellby Dashingin jälkeen.

“Helppohan se on näin jälkikäteen sanoa, mutta olisi pitänyt päästää keulaan. Hevonen teki hyvän suorituksen”, Heiskanen sanoi.

Kaisa Toivosen valmentama Stone Capes Nasty sijoittui samassa lähdössä Olli Koivusen ohjastamana seitsemänneksi. Synnen Totomestarien omistama viisivuotias tamma starttasi radalta seitsemän.

“Hevonen oli hyvä, mutta emme vaan onnistuneet saamaan hyvää juoksupaikkaa. Jouduimme käyttää aika paljon voimia jo siihen kiihdytykseen, minkä jälkeen pakiteltiin ja juostiin pitkin kolmatta rataa 800 metrin verran, että kyllä hevonen saa tästä ihan täysin puhtaat paperit”, Koivunen kommentoi.

Mellby Dashingin voittoon ohjasti sen valmentaja Björn Goop, joka saapui voittajakehään lauantaina yhteensä kolmesti. Kaksi muuta voittoa Goopille toivat Lill Hugo sekä Catwalk In.

Norjan V75-päätöskohteen ja 100 000 kruunun ykköspalkinnon vei Frode Hamren valmentama ja ohjastama Bruno Di Quattro. Kahdeksanvuotiaan Bruno Di Quattron voittoaika oli 12,0a.

Kylmäveristen lauantain päälähdön veivät puolestaan Karmland Siv sekä Svein Ove Wassberg. Nelivuotiskilpailun voittajaa valmentaa John I. Naustvik.

Bjerken lauantain lähdöt videoklippeinä sekä tulokset löydät täältä. 

Lisää Oslo Grand Prix -viikonlopun tunnelmia voit lukea Hevosurheilusta keskiviikkona 15. kesäkuuta.

Bjerke lauantai 2 036

Björn Goopin Mellby Dashing (5) voitti lähtönsä keulajuoksulla. Veijo Heiskasen Sundsvik Mayday (3) oli toinen. Kuva: Hanna Laakso