Bjerken raviradan vierastalliin majoittuneiden suomalaishevosten matka Norjaan sujui ilman ongelmia. 

Hevoskuljetusauto lähti Suomesta torstaina ja oli perillä Bjerkessä perjantaina iltapäivällä. Samalla rekalla Norjaan saapuivat Victory Bonsai, Stone Capes Nasty, Knox Hanover, Backspin sekä MAS Archie.

Victory Bonsain hoitaja Sarianne Hynynen kertoo oriin matkustaneen rennosti kuten yleensäkin.

“Aamuhölkällä käytiin, myöhemmin tänään kävelytellään sitten narusta”, Hynynen sanoo päälähdön suomalaisedustajan lauantain aikataulusta.

Lauantaina kuudennessa lähdössä starttaavan Stone Capes Nastyn valmentaja Kaisa Toivonen kertoo myös matkan menneen hyvin.

“Iso kiitos Ari Pakariselle, joka on pitänyt meistä ja hevosista tosi hyvää huolta”, Toivonen kommentoi.

Bjerken raviradan kallistukset aiheuttivat pohdintaa suomalaistaustajoukkojen keskuudessa.

“Itse en ole ajanut tuossa radalla metriäkään, mutta ovathan nuo kallistukset aika erilaiset kuin meillä, ja suora on lyhyt. Jos olet kauhean ulkona kurvissa ja etenkin kiihdytyksessä, se voi osoittautua monelle hankalaksi. Ainakin minun hevosellani, kun on seiskarata ja on pakko lähteä eteenpäin, niin jos se on kovin ulkona siinä kurvissa, tehtävä ei ole helppo”, Toivonen sanoo.

Radan kunto on Toivosen mukaan erinomainen. Hän kertoo, että raviradalla ylipäätään kaikki on toiminut mukavasti ja että apua on saanut kaikkeen tarvittavaan.

Stone Capes Nasty on rankattu Oslo Grand Prix -viikonlopun käsiohjelman vihjeissä sijalle kaksi.

“Ehkä se ei kuitenkaan ole ihan realistinen arvio. Björnillä (Goop) ja Veijolla (Heiskanen) on siinä molemmilla tosi kovat hevoset. Hevonen on kuitenkin tuntunut hyvältä, ja jos juoksu jostain syystä onnistuu ihan nappiin, totosija on mahdollinen”, Toivonen sanoo.

Heiskasen valmentama, suomalaisen Hard Head Stablen omistama ja Maarit Hämäläisen kasvattama Sundsvik Mayday starttaa lähdössä radalta kolme, Goopin hevonen, Mellby Dashing radalta viisi.

Yhteistyö pelittää suomalaistallissa. Kaisa Toivonen, Sarianne Hynynen ja Victory Bonsai. Kuva: Hanna LaaksoYhteistyö pelittää suomalaistallissa. Kaisa Toivonen, Sarianne Hynynen ja Victory Bonsai. Kuva: Hanna Laakso
Victory Bonsai lähdössä lauantain aamulenkille. Kuva: Hanna LaaksoVictory Bonsai lähdössä lauantain aamulenkille. Kuva: Hanna Laakso
Bjerken ravirata. Kuva: Hanna LaaksoBjerken ravirata. Kuva: Hanna Laakso
Stone Capes Nastyä ohjastava Olli Koivunen saapui Bjerkeen lauantaina aamulla. Kuva: Hanna LaaksoStone Capes Nastyä ohjastava Olli Koivunen saapui Bjerkeen lauantaina aamulla. Kuva: Hanna Laakso

Oslo GP -viikonlopun suomalaishevoset

Lauantai 11. kesäkuuta

Lähtö 4: Get On Up

Lähtö 6: Sundsvik Mayday, Stone Capes Nasty

Sunnuntai 12. kesäkuuta

Lähtö 12: Victory Bonsai

Lähtö 13: Knox Hanover

Lähtö 14: Backspin

Oslo Grand Prix ajetaan sunnuntaina noin kello 18.15 Suomen aikaa.