Åbytravet ja Svensk Travsport ovat yhdessä päättäneet, että Paralympiatravetin finaalipäivä juostaan suunnitellusti lauantaina 25. huhtikuuta. Yleisölehterit ovat tyhjänä. Ykköspalkinto laskee miljoonaan kruunuun. Palkinnon piti olla 1,5 miljoonaa kruunua.

Kilpailun nimi on ollut Olympiatravet noin 40 vuoden ajan. Yleisöä on kevään suurtapahtumassa nähty 12 000 – 15 000. Tänä vuonna yleisö saa nauttia huippuraviurheilusta tv-lähetysten ja tietokoneiden kautta.

”Tuntuu erilaiselta, mutta toisaalta on hyvä, että pystymme järjestämään Paralympiatravetin sovittuna ajankohtana. Olemme tästä ylpeitä, vaikka joudumme tinkimään monesta asiasta”, Åbyn kilpailupäällikkö Jon Walter Pedersen kertoi tiedotteessa.

”Taloudellisesti tämä on iso menetys, kun emme saa pääsylipputuloja. Kaikki ravintolavieraat ja yhteistyökumppaneiden toiminnot jäävät myös pois. Näistä syistä joudumme laskemaan päälähdön palkinnon miljoonaan kruunuun. Toki se on vieläkin iso palkinto”, Pedersen totesi.

Paralympiatravetin karsintoja ajetaan neljä. Disco Volante voitti ensimmäisen karsinnan viime lauantaina Solvallassa. Jägersrossa ajetaan tulevana lauantaina. Cyber Lane, Racing Mange, Velvet Gio, Lionel, Norton Commander ja kumppanit ovat viivalla. Rommen ja Uumajan karsintojen voittajat nähdään myös finaalissa. Propulsion voitti kisan viime vuonna ja pääsee mukaan. Loput viisi osallistujaa otetaan villikorteilla.

”Luultavaa on, että kilpailusta tulee pääosin ruotsalaishevosten välinen mittelö. Tietysti voimme käyttää villikortteja myös ulkolaisille hevosille. Mutta tällä hetkellä on vaikeaa tietää, mitä matkustusrajoituksia on voimassa kolmen viikon kuluttua. Villikortit ruotsalaishevosille menevät pääosin niille, jotka ovat startanneet karsintalähdöissä.