Pariisin kylmäveriottelun suomenhevosjoukkue, Vippaskonsti, Aaron Hem, Villikunkku ja Tosi-Jänkä, saapuivat Grosboisin valmennuskeskukseen maanantaina. 

Matkaa tehtiin Ruotsin ja Hollannin kautta Ranskaan.

”Matka on mennyt tosi hyvin. Hevoset ovat juoneet ja syöneet, ja se on tärkeintä”, kolmannella reissulla hoitajana mukana oleva Henna Halme kertoo.

Halmeen vastuulla on tällä matkalla kahden hevosen hyvinvointi. Oman tallin Aaron Hemin lisäksi Hennan passina on Jouni Miettisen Villikunkku.

”Jännä tilanne, että tuntuu kuin porukan hevosista olisi tullut jo kavereita tällä matkalla, vaikka osa on oriita. Ne ovat jollakin tapaa kiintyneet toisiinsa”, Halme jatkaa.

”Ainakin Aaron Hemille Vincennesin rata sopii, kun saamme ottaa etukengät pois. Se on nousukunnossa”.

Grosboisin valmennuskeskus on Halmeelle tuttu.

”Kyllä täällä hevoset ja ihmiset viihtyvät. Lenkit eivät lopu kesken, samaa ympyrää ei tarvitse ajaa kuin kerran”, Halme sanoo.

Vippaskonstia ajaa torstaina Risto Tupamäki, sunnuntaina rattailla istuu ranskalainen kuski. Villikunkun kuskina toimii Harri Koivunen. Juha-Matti Paavolan valmentaman Tosi-Jänkän ohjissa nähdään molemmissa kilpailuissa Niko Jokela. Aaron Hem saa torstaina ranskalaisen kuskin taakseen, sunnuntaina rattailla on valmentaja Teemu Okkolin.

Gärdsjö Viking voitti Ruotsin karsinnan, mutta ehkä eniten uskotaan Smedsbo FakseniinTojo Prinsen valloitti yllättäjänä Norjan karsinnan.

Pariisin kylmäveriottelun torstain 25. helmikuuta lähtölista

 1. Höiby Krissa/K. Malmin
 2. Tojo Prinsen/G. Flaten
 3. Guli Rask/F. Nivard
 4. Trygfaks/ E. Raffin
 5. Tosi-Jänkä/N. Jokela
 6. Järvsö Rasmus/B. Goop
 7. Gärdsjö Viking/P. Lisell
 8. Villikunkku/H. Koivunen
 9. Smedsbo Faksen/U. Ohlsson
 10. Aaron Hem/A. Barrier
 11. Finnskog Fokus/G. Austevoll
 12. Vippaskonsti/R. Tupamäki