Who’s Who sai suosikin paineet Ruotsin Derbyssä ja osoitti olevansa pelaajien luottamuksen arvoinen voittamalla huippu-ajalla 12,0a/2640 metriä. Örjan Kihlström on voittanut Derbyt myös Who’s Whon isällä Maharajahilla ja emänisällä From Above.

Mika Forss syöksyi johtoon Nurmoksen Mellby Firellä (Going Kronos) ja joutui puolustamaan keulapaikkaan pariin otteeseen. Vauhti oli jäätävän kovaa, kierros 11,2 ja toinen 12,2. Mellby Fire haki rytmiä kaarteissa, ja sen kisa päättyi laukkaan loppukurvin keskellä.

Kihlström ajoi tyynenä kolmannessa ulkoparissa, josta Who’s Who nousi hyökkäykseen takasuoran puolivälissä. Se saavutti pian johtohevosen ja nyki loppusuoralla selvän eron kanssakilpailijoihin. Jos 12,0a tulos pysyy tarkistuksessa, se on uusi 4-vuotiaiden ME-aika.

Björn Goopin Chianti (Scarlet Knight) kiri voittajan takana kakkoseksi, ja kolmas oli Daniel Redénin valmentama Son Of God (Pastor Stephen). Sitä ohjasti Johan Untersteiner.

Valmentaja Pasi Aikion oli liikutukseltaan vaikea antaa kommenttia lähdön jälkeen. “Fan, vilken häst! (Hitto, mikä hevonen), Aikiolta pääsi aluksi. “Hevonen on niin mukava joka tavalla, että olen äärettömän onnellinen, kun se saavutti tämän suurvoiton”, hän jatkoi.

Hoitaja Jennie Ekin poskilla kimaltelivat kyynelet, kun hän kiiruhti taluttamaan Derby-voittajaa seremoniapaikalle. Örjan Kihlström pystyi sanomaan, että tuntee valtavaa helpotusta, kun kaikki onnistui Derbyssä. Sitten hänenkin oli käännettävä kasvonsa kamerasta poispäin.

Liikuttuminen ei ole ihme, koska Kihlström on kokenut Derby-seremoniat sekä Maharajahin että From Aboven kuskina. Niistä molemmista kehittyi vielä kansainvälisen tason menestyjiä.

TV-kommentaatori Stefan Hultman kertoi, että Who’s Who oli viimeisiä hevosia, jotka hän hankki Travkompaniet suurkimppatallille. Ori on kuin pienennetty painos isästään Maharajahista, mutta Hultman näki siinä myös piirteitä emänisä From Abovesta. Hän korosti erityisesti Who’s Whon rauhallista luonnetta, johon yhdistyy kivenkova jakso ja kilpailunhalu.

Päivitetty 3.9. klo 13.17: Korjattu Who’s Whon hoitaja Jennie Ekin nimi.